29 / 07 / 2024

AVMde esnaf kotası

AVMde esnaf kotası

AVM'lerdeki mağazaların yüzde 5'inin esnafa verilmesi şartı, AVM yöneticilerinin gündeminde. Özellikle yemek katında esnafa geniş yer verildiğini söyleyen yöneticiler, esnaf ve zanaatkâr tanımının yapılmasını istiyor

Kale Alarm'dan esnafı güvende hissettirecek kampanya!

Kale Alarm ve Vodafone işbirliği ile düzenlenen kampanyada, esnaf yüksek güvenlik sağlayan alarm sistemini dört ay ücretsiz olarak dükkanında kullanabiliyor.

İzmir Tire'deki yol çalışmaları esnafı bezdirdi!

İzmir Tire'de uzun süre önce başlatılan altyapı çalışmaları bölge esnafını bezdirdi. Türkocağı Caddesi esnaflarından Mustafa Bingöl, "Aylardır devam eden çalışmalar yüzünden neredeyse hiç iş yapamaz duruma geldik''dedi.

Balıkesirli esnaf ve sanatkara modern hizmet binası geliyor!

Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’nın olağanüstü genel kurulu, dün gerçekleşti. Tek maddelik kongrede, kongreye katılan üyeler, yönetime Oda Hizmet Binası yapımı konusunda yetki verdi

Sur'daki kira uygulaması esnafı sevindirdi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iş yerlerinden 6 ay daha kira alınmayacağı yönündeki açıklaması, esnafı sevindirdi.

Koçarlı esnafı EXP0 2016 fuarını ziyaret etti!

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Antalya Expo Center'da düzenlenen EXPO 2016 Fuarını ziyaret ettiler.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Esenler esnafına akıllı ruhsat müjdesi!

İstanbul Esenler'deki işyerlerine ait tüm verilerin kayıt altında tutulduğu ve tek bir çatı altında bulunduğu esnaf sicil kayıtları oluşturuluyor. Proje bu yılın Ekim ayına kadar tamamlanacak.

Novada Manavgat AVMde hangi mağazalar var?

Bölgenin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi projesi olan Novada Manavgat kapılarını açtı. Peki Novada Manavgat AVMde hangi mağazalar var?

Modern East AVMde hangi mağazalar var?

200 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirilen Ümraniye Modern East AVM kapılarını bugün açtı. Peki Modern East AVMde hangi mağazalar var?

Terör mağduru esnafın kredi bakiyesi 345 milyon lira!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi

Bendevi Palandöken: Terör mağduru esnafın kredi borcu ertelensin!

Terör mağduru esnafın kredi borcunun ertelenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bendevi Palandöken, kredi ertelemesinin tüm esnafı kapsamasını istedi.

Terör mağduru esnafın kredi borcu 1 yıl ertelenecek!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör olayları nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankası AŞ'den kullandıkları düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl erteleneceğini bildirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Sur'daki kira affı esnafı sevindirdi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasındaki kira borçlarını affetti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırılar nedeniyle mağdur olan esnafın kira borçlarını affetmesi esnafı sevindirdi.

AVMde esnaf kotası Haberi

AVMde esnaf kotası

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği ve Meclis'te bulunan Perakende Yasa Tasarısı'ndaki 'Alışveriş merkezlerinde (AVM) esnafa yüzde 5 kota' konusu AVM yöneticilerini harekete geçirdi.


Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en önemli AVM'lerinin 45 üst düzey yöneticisi Bursa'da bir araya geldi. Toplantının ana konusunu ise "esnaf" ve "zanaatkar" tanımı oluşturdu. 


AVM Yöneticileri Grubu Başkanı Murat İzci, "Bizler zaten özellikle fast food katında tostçusundan kumpircisine kadar geniş bir gruba yer veriyoruz. Burada esnafla hangi grup kastediliyor, anlayamadık" dedi. 


Bazı AVM'lerde esnaf için yer ayrılmasına rağmen, uzun süreler boyunca buraların kiralanmadığını da belirten İzci, şöyle konuştu: "Şimdi ayrılan bu yüzde 5'lik kota esnaf ve zanaatkar tarafından kiralanmazsa ne olacak? Yatırımcının da AVM'yi yaparken belli bir iş planı ve kira gelir beklentisi var. Dolayısıyla esnaf ve zanaatkarın tanımının yapılması...