22 / 11 / 2024
fuzul

avmlerde dükkan kiraları

avmlerde dükkan kiraları

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), 2001 yılının Eylül ayında marka sahibi hazır giyimciler tarafından kuruldu. Sonrasında perakendecilik alanında faaliyet gösteren diğer sektörlerdeki birçok firma da bu derneğe katıldı.

Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi!

Pek çok AVM yönetimi kısa sürede aksiyon alarak dövizi sabitleme kararı aldı. Torunlar Holding, Bilkent ve İstinyepark'ın ardından Zorlu Center da kuru sabitleyen AVM'ler arasına girdi...

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Konut kiraları gündemden düşmezken, mağaza ve iş yeri kiraları da yükselmeye devam ediyor. Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artarken, cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı.

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!

Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

ATM kiraları lüks dükkanlarla yarışıyor!

Bankaların ATM kiraları lüks dükkan kiralarıyla yarışır hale geldi. Belediye ve şahısların bankalara kiraladığı yerlerin yıllık kiraları 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

İzmir'de ofis kiraları artarken dükkan kiraları azaldı!

İzmir'de AVM’lerde ve ofis-büro tipi kiralamalarda önemli artışlar yaşanırken, dükkan kiralarında düşüş yaşandı.

Dükkan kiraları düştü!

Cirolardaki gerilemeye bağlı olarak dükkan kiralarında yüzde 30’lara varan düşüşler yaşanıyor. Kentsel dönüşüm bölgelerindeki yeni konutların yarattığı arz fazlalığı nedeniyle konut kiralarındaki düşüş oranı ise ortalama yüzde 10-15 arası değişiyor.

avmlerde dükkan kiraları Haberi

avmlerde dükkan kiraları

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), 2001 yılının Eylül ayında marka sahibi hazır giyimciler tarafından kuruldu. Sonrasında perakendecilik alanında faaliyet gösteren diğer sektörlerdeki birçok firma da bu derneğe katıldı. İletişim, optik, mobilya, ayakkabı, küçük mutfak ürünleri, kozmetik, aksesuar, ev tekstili ve dekorasyonu gibi alanlardan katılan üyeleriyle dernek büyüdü.


Bugün dernek üyesi firmaların toplam cirosu 40 milyar doları buluyor. Derneğin başkanlığını 2015 yılından bu yana Penti markasıyla bilinen Öğretmen Çorap'ın sahibi Sami Kariyo yürütüyor. 30 kişilik yönetim kurulunda birçok ünlü markanın sahibi ya da üst düzey yöneticisi yer alıyor. Malum perakende sektöründe işler bu sıralar pekiyi değil. Terör olayları, hain darbe girişimi derken alışverişlerin gerilemesi nedeniyle perakende cirolarında ciddi düşüşler olduğu söyleniyor. Sermayesi güçlü, büyük zincirler bu sorunu bir şekilde çözüyor. Ancak küçük...