28 / 04 / 2024

avmlerde kiralar dolar üzerinden mi

avmlerde kiralar dolar üzerinden mi

Dövizdeki hızlı yükseliş kiralarda pazarlık getirdi. Döviz kurunda ocak ayından bu yana devanı eden yükseliş AVM'lerde kiralarını dolar ve Euro olarak ödeyen perakendecileri harekete geçirdi.

Faiz, dolar, euro, borsa ve altın! Hangi yatırım aracı 2-3 sene sonra ev aldırabilir?

Konuta ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Günümüzde konut fiyatları çok yüksek ve kiraların da çok artmasından kaynaklı olarak, vatandaşlar barınma konusunda büyük sorun yaşıyor. Konut almak isteyenler birikimlerini altın, dolar, euro gibi yatırım araçlara yapıyor.

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

ABD'de yüksek kiralar çalışanları bunalttı: Otoparklarda ofis akımı!

ABD’nin San Francisco şehrinde artan kiralar girişimcilerin #WePark hareketinin başlatmasına yol açtı. Ofis kiralarını karşılayamayan birçok kişi yol kenarında saati 2.5 dolar olan otoparklarda çalışmaya başladı.

AVM kiraları TL'ye çevrilecek mi?

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, dolar üzerinden ödenen AVM kiralarının TL'ye çevrilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gülal, AVM yetkilileri ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Akasya AVM ve Akbatı AVYM'nin kiralarında kur sabitlendi!

Akiş GYO Akasya Alışveriş Merkezi ve Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kiralarında Ağustos ayı için dolar euro kurunu sabitledi.

Akiş GYO Akasya AVM ve Akbatı AVYM'deki kiralarında kuru sabitledi!

Akiş GYO, Akasya AVM ve Akbatı AVYM'deki kiralar için Temmuz ayı kurunun A.B.D dolar kurunun 3,25-TL, EURO kurunun ise 3,60-TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Bağdat Caddesi'nde kiralar düştü!

Yüksek kiralar yüzünden mağazaların kapandığı Bağdat Caddesi’nde durum değişti. 2 bin 400 m2’lik yer için birkaç ay önce 160 bin dolar olan kira 100 bin dolara düştü. Dolar 3 TL iken 480 bin TL kira isteyen mülk sahibi şimdi 340 bin liraya razı oldu.

AVM kiralarında üst sınır 2,30 TL’lik dolar kuru olmalı!

AVM kiralarında TL’ye dönülmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel: "TL’ye sabitlenecek AVM kiralarında üst sınır Ocak 2015’deki 2,30 TL’lik dolar kuru olmalı" dedi.

AVM ve rezidans kiraları TL bazında olmalı!

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına da seslenerek kontratlarını TL ile yapmaları çağrısında bulundu. Yıldırım, "AVM'lerde, rezidanslarda, ofislerde kiralar niye dolar bazında olsun? Kendi paramıza hak ettiği itibarı önce ulus olarak göstermemiz lazım" dedi.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Eylül kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Eylül ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Saf GYO, dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Ağustos kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Ağustos ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Saf GYO, dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Ofis bölgelerinde kiralar düşüyor!

Geçen yıl dolar kurunda yaşanan artış İstanbul'da şirketlerin ofis kiralarının maliyetlerini yükseltti. Ofis bölgelerinde fiyatların arttığı tek bölge Ataşehir olurken Maslak, Levent başta olmak üzere pek çok bölgede kiralar düştü.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Temmuz kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Temmuz ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Şirket dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

avmlerde kiralar dolar üzerinden mi Haberi

avmlerde kiralar dolar üzerinden mi

Dövizdeki hızlı yükseliş kiralarda pazarlık getirdi. Döviz kurunda ocak ayından bu yana devanı eden yükseliş kiralarını dolar ve Euro olarak ödeyen perakendecileri harekete geçirdi.  AVM'lerin kapısını çalarak dolar ve Euro'da sabitleme isteyen pek çok marka, yeni açılacak AVM'lerde Türk Lirası ile kirayı şart koşuyor. Birleşmiş Markalar Derneği ise önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir toplantıyla AVM'lere çağrı yapmaya hazırlanıyor. 


Dövizdeki önlenemeyen yükseliş, AVM kiralarını tekrar perakendecinin gündemine taşıdı. İç pazardaki sıkıntılan yurtdışında mağazalaşarak aşmaya çalışan perakendeciler, AVM'lere süreci birlikte aşmak için çağrı yapmaya hazırlanıyor. Perakende yasasıyla ilgili tartışmalar nedeniyle bu konudaki toplantılarını erteleyen perakendeciler, önümüzdeki dönemde tekrar bir basın toplantısıyla konuyu gündeme taşıyacak. 


Son dönemde döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle kira giderleri cirolarının yüzde 15'ine kadar çıkan perakendeciler, diğer taraftan tüm girdi maliyetleri...