26 / 07 / 2024

avmlerde kiralar sabitlendi mi

avmlerde kiralar sabitlendi mi

Kuru sabitleyen AVM’ler kervanına yabancı AVM’ler katılmadı. Yabancı oyuncuların ödemelerini döviz üzerinden yaptıklarını belirten AYD Başkanı Belgü, “Metrekare başına düşen ciroda önemli bir düşüş olduğunda avantajlı paketler sunuyoruz” dedi

Akasya AVM ve Akbatı AVYM'nin kiralarında kur sabitlendi!

Akiş GYO Akasya Alışveriş Merkezi ve Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kiralarında Ağustos ayı için dolar euro kurunu sabitledi.

Korupark AVM'de kiralar sabitlendi!

DÖVİZ kurlarında son dönemde yaşanan ani artışları, kiraların ağırlıkla döviz kurları üzerinden ödendiği AVM'lerde de kira ödemelerini gündeme getirdi.

Akbatı AVM'nin Haziran kira kuru 2,35'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi kiralarında Haziran ayı için kur sabitlemesini açıkladı. Kur 2,35 TL'de sabitlendi.

Akbatı AVM'nin Mayıs kira kuru 2.35'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi kiralarında Mayıs ayı için kur sabitlemesini açıkladı. Kur 2,35 TL'de sabitlendi.

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ve Mart ayı itibarıyla kira sözleşmenizin yenileneceğini düşünelim. Yenilenen kira sözleşmelerinde ne kadar zam yapılacak? Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Akbatı AVM'nin Mart ayı kirasında kur sabitlendi!

Akış Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Açıklamada Akbatı Alışveriş Merkezi kiralarında Mart ayı için kur sabitlemesi yer alıyor.

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

İstanbul'da yalı dairelerinin kiraları 750 bin liradan başlıyor!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1983 yılında İstanbul'da kiralar 100 bin liradan başlıyormuş!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ise ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. Merkezden uzak mahallelerindeki gecekonduların kiraları da 20 bin liradan başlıyormuş.

Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Açıklanan enflasyon oranlarına göre Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Akiş Gayrimenkul Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı.

avmlerde kiralar sabitlendi mi Haberi

avmlerde kiralar sabitlendi mi


Döviz kuru sabitleyen alışveriş merkezleri (AVM) kervanına yabancı AVM’ler katılmadı. Kurda yaşanan yükseliş ile kira giderleri artan perakendecilerin imdadına yerli AVM markaları yetişti. Kuru kasım sonuna sabitleyen yerli AVM’lerin bu hareketine yabancı AVM’ler tepkisiz kaldı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, yabancıların da ödemelerini döviz ile yaptıklarını belirterek, “Bizim bünyemizde Forum olarak 11 adet AVM var. Biz de ödemelerimizi döviz ile yapıyoruz. O yüzden kuru sabitleme şansımız yok ama eğer markanın metrekare başına cirosu düşerse onlar istemeden biz farklı iyileştirmeler yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Belgü, yaşanan yüksek kura rağmen metrekare başına düşen gelirin de 2009’dan bu yana hem kurdan hem de enflasyondan daha fazla arttığını, geçen yıl 191.5 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti. Şu ana kadar çoğunluğu yerli olan AVM’ler kuru 1.85 ile...