21 / 05 / 2024

AVMlerin çalışma esasları

AVMlerin çalışma esasları

AVM'lerin çalışma esasını düzenleyen kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifte AVM'lerin kuruluş izninden, faaliyetlerine ve denetimlerine kadar her şey yeniden düzenleniyor. İşte yasa teklifinde öne çıkanlar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İntema İnşaat yönetim kurulu komiteleri çalışma esaslarını güncelledi!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. tarafından yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları hakkında açıklama yapıldı. İşte İntema İnşaat yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları...

Halk GYO yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları hakkında açıklama yapıldı. İşte Halk GYO yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları...

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reysaş GYO komitelerin çalışma esaslarını yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı komitelerin çalışma esaslarını KAP'ta yayınadı. İşte komitelerin çalışma esasları...

Konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında konut dışı kentsel çalışma alanları ile ilgili esaslar yeniden belirlendi. Peki, konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

TURYAP genel müdürlük kadrosu için çalışma arkadaşları arıyor!

Türk gayrimenkul sektörüne, 30 yıldır hizmet vermekte olan TURYAP, genel müdürlükte görevlendirmek üzere yeni çalışma arkadaşları arıyor. TURYAP’tan yapılan açıklamaya göre, yeniden yapılanma çerçevesinde, genel müdürlük ekibi güçlendirilecek.

Taksim Meydanı'nda yeni çalışma başladı!

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

İnegöl'de konut dışı kentsel çalışma alanı yeniden belirleniyor!

Bursa İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'nde dört parsel üzerinden geçen doğalgaz boru hattı dikkate alınarak “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları”nın yeniden düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli İnegöl Revizyon+İlave Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

Muhtarlık çalışma saatleri 2015!

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muhtarların görevleri nelerdir? Muhtarlık çalışma saatleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

AVMlerin çalışma esasları Haberi

AVMlerin çalışma esasları

Satış alanı toplamı 2 bin 500 metrekare üzerinde olan alışveriş merkezlerinde, gerekli hijyen şartlarına ve işletme büyüklüğüne uygun, erkek ve bayan tuvalet ve lavabosu, mescit ve çocuk odası gibi uygun mekanlar oluşturulacak.


"Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi" AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Teklife göre, büyük mağazaların kuruluşu, "Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu"nun olumlu raporuna bağlı olacak. Kuruluş izninin alınması diğer kanunların zorunlu  kıldığı izin ve ruhsatların alınması yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacak.


Kuruluş iznini almayan projelere, belediyeler tarafından ruhsat verilmeyecek ve bu projeler teşvik kapsamına alınmayacak.


Değerlendirme Kurulu,  il,ilçe ve belde dışındaki işletmeler için 9, il, ilçe ve belde içindeki işletmeler için yine 9 üyeden oluşacak.


Kurulun sekreterya hizmetleri ilgili...