18 / 05 / 2024

AVMlerin kapanışına valiler karar verecek

AVMlerin kapanışına valiler karar verecek

Mecliste kabul edilen perakende ticaretine ilişkin yasayla alışveriş merkezleriyle (AVM) ilgili yeni düzenlemeler getirildi. AVM tasarısı, yasalaşırken yapılan değişiklikle pazar günleri AVM'lerin açık veya kapalı olması konusunda net bir cevap verilmedi.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

Euro alıp kenara atanlar hemen baksın! Euro tam tamına bu kadar olacak! Peş peşe rakamlar açıklandı!

Dün 22,28 TL'den kapanış yapan euro/TL kuru yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Euro alıp yükselmesini bekleyen yatırımcılar euronun ne kadar olacağını araştırıyor. İşte Euro tam tamına bu kadar olacak! Peş peşe rakamlar açıklandı!

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 kazançla 4.526,73 puandan tamamladı ve bütün zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul günü kayıpla, haftayı rekorla kapattı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 kayıpla 4.455,53 puandan tamamladı. Buna rağmen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışına imza attı.

ABD piyasaları kapanışta yükseldi!

ABD hisse senetleri, petrol ve gaz, teknoloji ve sanayi sektörlerindeki kazanımların hisse artışlarına yol açmasıyla Pazartesi günkü kapanışın ardından artışa geçti.

Dolar kuru bugün ne kadar?

Yeni haftanın ilk işlem gününe dolar/TL yatay seyirle başladı ve 8,46 bandında işlem görüyor. Dolar kuru dün günü önceki günün kapanışına göre 0,4 oranında artışla 8,4695 seviyesinde tamamladı.

Dolarda şok gelişme! Bir buçuk ay sonra tekrar yükseldi!

Döviz kurlarındaki yükseliş bugün de devam ediyor. Dün, piyasaların kapanışına doğru 7.45 seviyelerine dayanan dolar/TL, bugün 18 Ocak'tan bu yana ilk kez 7.50 seviyesinin üzerine çıktı.

Dolar/TL yeniden rekor seviyelere yaklaştı!

Dün piyasaların kapanışına doğru 7.50'yi aşarak rekor tazeleyen dolar/TL kuru bugün 7.49'un üzerinde, euro/TL 8.90'ın üzerinde işlem görüyor.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

AVM'ler ramazanda kapanış saatlerini uzattı!

Türkiye genelinde bazı AVM'ler şimdiden, bazıları ise Ramazan Bayramı'na yakın günlerde kapanış saatlerini uzatma kararı aldı. Ramazan ayına özel çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği AVM'ler kaça kadar açık? 

AVMlerin kapanışına valiler karar verecek Haberi

AVMlerin kapanışına valiler karar verecek

Mecliste kabul edilen perakende ticaretine ilişkin yasayla alışveriş merkezleriyle (AVM) ilgili yeni düzenlemeler getirildi. AVM tasarısı, yasalaşırken yapılan değişiklikle pazar günleri AVM'lerin açık veya kapalı olması konusunda net bir cevap verilmezken karar valilere bırakıldı. Çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının teklifi ve yetkili idare görüşü doğrultusunda valilerce belirlenecek. 

Süresiz indirimli satışlara yasak getiren yasayla AVM'lerin çalışma saatleriyle ilgili de önemli bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, mesleğe, mevsime ve turizme özgü şartlar gözetilerek AVM'lerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri meslek kuruluşlarının teklifi ve yetkili idare görüşü doğrultusunda valilerce belirlenebilecek. 

Üst meslek kuruluşlarının ortak teklifi üzerine, faaliyet kollarına göre perakende işletmelerin çalışma saatlerinin bölge ya da ülke düzeyinde belirlenmesinde ise bakanlık yetkili olacak. 

Yasayla Türkiye genelinde sayıları 400'ü bulan AVM'lere yöresel ürün zorunluluğu da...