02 / 05 / 2024

AVMlerin satış alanları

AVMlerin satış alanları

BAŞBAKAN Davutoğlu’nun ‘AVM’lerin toplam satış alanının en az yüzde 5’i esnafa ayrılacak’ açıklamasına TESK Başkanı Palandöken, “Yer kontenjanı güzel ama esnaf yüksek kira bedellerini karşılayamayaz” dedi.

Folkart Nova ticari alanlar satışta! Teslimler Mayıs 2025'te!

Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinden 15-yıldız" ödülü alan Avrupa'nın en iyi yüksek katlı projesi olarak seçilen Folkart Nova konut projesindeki ticari alanlar satışa çıktı.

Düşler Vadisi Riva'da ticari alanlar yüzde 50 peşin, yüzde 0.99 faiz oranıyla satışta!

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi projesinde ticari alanlar satışa çıktı. Riva'nın tek ve en değerli göl manzaralı ticari alanları; yüzde 50 peşin, yüzde 24 ay 0.99 faiz oranıyla satışa sunuldu.

Sinpaş Metrolife Sancaktepe Çarşı'da ticari alanlar satışa sunuldu!

Sinpaş Metrolife Sancaktepe projesinde yer alan çarşı ticari alanlarında satış ve kiralamalar başladı. 

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB yönetimi, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla’daki park alanlarını satıyor.

Univa’nın ticari alanları satışa çıktı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa’nın Sakarya’daki ilk projesinde yer alan ticari alanların satışı başladı. Univa, aylık 1.900 liralık taksitlerle yatırımcı olma fırsatı sunuyor.

NEF Çekmeköy'ün ticari alanları yarın satışta!

NEF Çekmeköy'de kira garantili ticari alanlar yarın satışa çıkarılıyor. NEF Çekmeköy projesi Türkiye'nin önde gelen okullarına komşu konumda hayata geçiriliyor.

NEF Çekmeköy'ün ticari alanları 2 Mart'ta satışta!

NEF Çekmeköy'de kira garantili ticari alanlar 2 Mart'ta satışa çıkarılıyor. NEF Çekmeköy projesi Türkiye'nin önde gelen okullarına komşu konumda yükseliyor.   

NEF Çekmeköy'de ticari alanlar çok yakında satışta!

Özyeğin Üniversitesi'nin yanı başında, binlerce konutun yer aldığı, Türkiye'nin en hızlı satan projesi NEF Çekmeköy'ün ticari alanları çok yakında satışa çıkıyor. 

Yeni gayrimenkul satın alanlar dikkat!

Yeni ev, ofis ve iş yeri alanların dikkat etmesi gereken en önemli nokta; KDV'ye tabi gayrimenkul alım satımlarında tapu harcının, KDV'siz bedel üzerinden hesaplanarak ödenmesi. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Trabzon Ortahisar'daki ticari alanlar ihaleyle satıldı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi’nin ikinci etabındaki ticaret alanları düzenlenen ihaleyle satıldı. 61 dükkan ile 16 ofisin ihalesi açık artıma usulüyle gerçekleşti.

Trabzon Ortahisar'daki ticari alanlar 19 Temmuz'da satılıyor!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan 61 dükkan ve 16 ofisin bulunduğu ticaret alanları 19 Temmuz'da satışa çıkacak. 

AVMlerin satış alanları Haberi

AVMlerin satış alanları

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun gündeme getirdiği ‘Alışveriş merkezlerinde (AVM) esnafa yüzde 5 kota’ konusu Meclis’te bulunan Perakende Yasası Tasarısı ile düzenleniyor. Tasarı yasalaşırsa esnafa, AVM’lerde rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde 5’i kadar yer ayrılacak. Esnaf ise AVM’lerdeki yüksek kira bedellerini karşılayamayacağını söylüyor. Türkiye’de bulunan 368 AVM’nin kiralanabilir alanının 12.4 milyon metrekare olduğu belirtiliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlı’nca hazırlanan ve kamuouyunda AVM Yasası olarak bilinen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanun Tasarısı, ağustosta Meclis’e sevkedildi. Tasarının yeni yasama döneminde öncelikli olarak ele alınması bekleniyor.


Milyonlarca esnafı temsil eden TESK Başkanı Benedvi Palandöken, gereğinden fazla ve kuralsızca şehrin göbeğinde açılan AVM’lerin esnafı perişan ettiğini dile getirerek, “Başbakan’ın esnafla ilgili açıklamasını çok önemli görüyoruz. AVM’lerde artık esnaf ezilmeyecek. Cadde,...