04 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli inşaatı son durum

Avrasya Tüneli inşaatı son durum

Avrasya Tüneli'nin Anadolu yakasında başlattığı tünel açma işlemi, 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının ardından Çatladıkapı'da sona erdi. Projenin deniz altı bölümü Harem ve Çatladıkapı arasını bağlıyor.

Avrasya Tüneli'nde kazı işlemleri bu ay sonunda bitecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, deniz altındaki tünelde yüzde 97 ilerleme sağlandığını, tünelin kazı işlemlerinin bu ay sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Erol Kaya, Avrasya Tüneli'ni inceledi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kaya, Avrasya Tüneli'ni inceledi. Kaya: "İstanbul'un ulaşımına yeni bir nefes borusu açılıyor. Projede 3-4 ay sonra ışığın görülecek olması Türkiye'de hükümetin icraat noktasında geldiği noktayı ifade ediyor" dedi.

Avrasya Tüneli'nin kazı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

İstanbul Boğazı'nın altına otomobiller için yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında yapılan 3 bin 340 metrelik kazı çalışmalarının tamamlanmasına 1 kilometre kaldı.

Avrasya Tüneli inşaatında son durum!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Boğaz’ı altındaki 3.4 kilometrelik bölümün 2.2 kilometresi kazıldı.

Avrasya Tüneli inşaatı son durum!

Avrupa ve Asya kıtasını birleştirecek Avrasya Tüneli'nin inşaatı, boğazın yarısına kadar ulaştı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanan tüneldeki çalışmaları inceledi.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar artı KDV!

Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar bugünkü kurla 10.5 liraya denk geliyor

Avrasya Tüneli'nde 920 metreye ulaşıldı!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) 920 metreye ulaşıldığı ve depreme karşı dayanıklılığı artıracak sismik contaların monte edildiği bildirildi.

Avrasya Tüneli'nin yüzde 10'u tamamlandı!

Kazlıçeşme - Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen İstanbul Boğazı Karayolu (Avrasya Tüneli) çalışmaları sürüyor. 2017’de ilk aracın geçeceği belirtilen tünelde çalışmalar deniz altına gelmiş durumda...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kireçli Tüneli inşaatının aşaması TBMM'de!

Kireçli Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dallıkavak Tüneli inşaatının maliyeti ne kadar?

Dallıkavak Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nenehatun Tüneli inşaatında son durum ne?

Nenehatun Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kop Tüneli inşaatının toplam maliyeti ne kadar?

Kop Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çirişli Tüneli'nin inşaatı hangi aşamada?

Çirişli Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrasya Tüneli inşaatı son durum Haberi

Avrasya Tüneli inşaatı son durum

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çatladıkapı'daki şantiyeye gelerek çalışmalar hakkında brifing aldı. Davutoğlu İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın fikrini paylaşarak tünelin toplam uzunluğu kadar muhtaç kişiye dağıtılmak üzere kurban kesileceğini söyledi. Tünelin toplam uzunluğu ise 3 bin 340 metre. Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi), TBM (tünel açma makinesi) diye adlandırılan makineyle deniz altında delinen tüneldeki kazı işlemi tamamlandı.


Planlanan, Başbakan Davutoğlu'nun tünel kazma işleminin sona ereceği 25 metre derinlikteki kazı alanına inmesiydi. Ancak güvenlik gerekçesiyle bundan vazgeçildi. Bunun yerine Başbakan Davutoğlu telsizle, TBM adlı tünel açma makinesinin operatörüne talimat verdi.


Projenin deniz altı bölümü Harem ve Çatladıkapı arasını bağlıyor.


Davutoğlu telsizle talimatını verirken, "Kıtaları birleştiren nesillerin torunları olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kıtalararası yolculukta kazasız belasız hayırlı yolculuk diliyoruz. Emekleriniz için sağolun, biz...