02 / 05 / 2024

avrupa beton üretimi

avrupa beton üretimi

Beton 2015 fuarı yedinci kez İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Şeker fiyatları rekor kırdı! Raflarda bulursanız hemen alın! A101, ŞOK, Migros, Carrefoursa 5 Eylül 2022 fiyat listesi.

Enerji krizinin Avrupa'daki üretimi  ve küresel  arz kıtlığını tehdit etmesiyle şeker fiyatları üç ayın zirvesine çıktı. Peki, bu durum market raflarına nasıl yansıdı? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sıcaklar zeytini vurdu! İspanya'da zeytinyağı üretimi düştü! Türkiye İhracattan umutlu! Fiyatlar nasıl etkilenecek?

Batı Avrupa’da aşırı sıcaklar ve kuraklığın üretimi etkilemesi sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının artacağı belirtildi. Peki, zincir marketlerde zeytinyağı fiyatları ne kadar? İşte 10 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye hazır beton üretiminde lider!

Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa'nın lider konumunda bulunuyor. THBB Genel Sekreteri Reşat Sönmez, “Türkiye Hazır beton sektörü, 2020 yılı resmî verilerine göre yıllık 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Avrupa’da birinci sıradadır" dedi.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi Ekim ayında yüzde 1,4 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Ekim 2021'de bir önceki aya göre yüzde 1,4 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1,2 yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi Eylül ayında yüzde 1,2 yükseldi.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

AB'de inşaat üretimi Temmuz ayında düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Hazır beton fiyatları 2021!

İnşaat sektörünün önemli bir kolu olan hazır beton üretimi 2021 yılında da hızlandı. Peki hazır beton güncel fiyat listesi ne kadar? İşte hazır beton fiyatları 2021...

avrupa beton üretimi Haberi

avrupa beton üretimi

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada. 


Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Dünya gazetesine verdiği özel röportajında sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Son yıllarda sektör hacminin giderek büyüdüğünü söyleyen Işık, "Sektör geçen yıl yüzde 5 oranında büyüdü. 2014'ü 107 milyon metreküp beton üretimi ile tamamladık. Bu da yaklaşık 9-10 müyar liralık bir büyüklüğe denk geliyor" ifadesine yer verdi. 


Türkiye'deki 20 milyon yapının 7 milyonunun depreme dayanıksız olduğunu belirten Işık, "Bu da beraberinde kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü hızlandırıyor. Ayrıca halihazırda bulunan 3'üncü köprü, yeni havalimanı, Boğaz'ın altından yeni alt geçit gibi projeler sektördeki büyümeyi devam ettirecektir" dedi. 


KGS...