24 / 11 / 2024

Avrupa ekonomisi

Avrupa ekonomisi

Avrupa ekonomisi, artan siyasi belirsizlikler ve zayıf makroekonomik göstergelerle 2016 yılında genel olarak düşük bir performans sergiledi.

2013'te Avrupa ekonomisindeki toparlanma cılız kaldı!

2011'in son çeyreğinde küçülme trendine giren Avro Bölgesi, 6 çeyrek boyunca kesintisiz devam eden durgunluktan 2013'ün ikinci çeyreğinde yüzde 0,3'lük büyümeyle kurtulsa da büyüme oranı üçüncü çeyrekte sadece yüzde 0,1 oldu...

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Küresel piyasada artan enflasyon nedeniyle ekonomileri zor bir dönemden geçen Avrupa, Rusya'ya bağlı enerjisi nedeniyle iyice krize girdi. Rus gazı ve petrolüne bağlı ekonomisi resesyon sinyalleri veren Avrupa, Merkez Bankası eliyle faiz artırmaya hazırlanıyor.

IMF'ten Avrupa'ya doğal gaz kesintisi uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden enerjide bağımlı olduğu Rusya'ya karşı ipleri atıp rotayı Azerbaycan'a çeviren Avrupa ekonomisi doğal gaz sorununu nasıl aşacak? Fatura beklenenden büyük mü çıkacak? IMF, söz konusu tehlike için Avrupa'yı uyardı.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

AB ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 0,5 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 daraldı.

AB ekonomisi 2020'de yüzde 6,4 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılında yüzde 6,4 daraldı.

AB ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 11,4 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 11,4 küçüldü.

AB ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 3,2 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,2 küçüldü.

Türkiye büyümede Avrupa ülkelerini solladı!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Türkiye ekonomisi, Avrupa devlerine parmak ısırttı!

Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğindeki büyüme performansıyla, Avrupa devlerine parmak ısırttı. Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 büyüyen Avrupa Birliği’ni ikiye katlayan Türkiye, yüzde 5,1’lik büyüme rakamıyla Almanya, Fransa, İngiltere gibi devleri de geride bıraktı.

Avrupa ekonomisinin 2016 karnesi zayıf!

Avrupa ekonomisi, artan siyasi belirsizlikler ve zayıf makroekonomik göstergelerle 2016 yılında genel olarak düşük bir performans sergiledi.

Avrupa ekonomisi Haberi

Avrupa ekonomisi

Avrupa ekonomisi, artan siyasi belirsizlikler ve zayıf makroekonomik göstergelerle 2016 yılında genel olarak düşük bir performans sergiledi.


Avrupa ekonomisinde, AB'yi dağılma riskiyle baş başa bırakan siyasi belirsizlikler, bankacılık sektöründeki çalkantı, büyüme ivmesinin zayıf hızı ve bir türlü istenilen seviyeye ulaşmayan çok düşük enflasyon oranı gibi göstergeler geçen yıl dikkati çeken gelişmeler olarak sıralanırken, Avrupa ülkelerindeki yüksek genç işsizlik (25 yaş altı) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin sık sık dile getirdiği yapısal reform eksikliği de öne çıkan diğer konular oldu.


ECB’nin 9 Mart 2015’te 60 milyar avro seviyesinde başlattığı ve daha sonra 80 milyar avroya yükselttiği devlet tahvil alımını da kapsayan varlık alım programı (parasal genişleme), bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlamasına karşın bölgede istenilen büyüme ivmesi yakalanamadı. Enflasyon ise...