06 / 05 / 2024

Avrupa hava trafiğinin büyümesi

Avrupa hava trafiğinin büyümesi

Hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra Avrupa'da havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2,2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile birlikte 2019'dan itibaren bu oran 2,8 seviyesine ulaşacak.

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Kimse bunu beklemiyordu! Bir kez daha Avrupa birincisi oldu!

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı EUROCONTROL'e göre, İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 220 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olarak ön plana çıktı.

İstanbul Havalimanı rekorunu tazeledi! Avrupa'nın zirvesine çıktı

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın yayımladığı verilere göre, İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı seçildi. İstanbul Havalimanı, 19-26 Eylül’de bin 286 uçuş gerçekleştirdi. İşte detaylar…

THY’den büyük başarı! Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi seçildi

Türk Hava Yolları (THY), havacılık değerlendirme kuruluşu olan Skytrax tarafından "Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi" seçildi. İşte detaylar…

O havalimanı tam 117 milyar euro kazanç sağladı! İşte geçen hafta Avrupa’nın en yoğun havalimanı

Yapımı sürecinde pek çok tartışmanın odağında yer alan İstanbul Havalimanı bu kez bir rekorla gündemde. İstanbul Havalimanı geçtiğimiz hafta Avrupa’nın en yoğun hava trafiğine sahip havalimanı oldu. Havalimanı, 1 haftada 1332 uçuşa ev sahipliği yaptı.

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Altınordu Terminali'nin inşaatında sona gelindi!

Çevre yolunun açılmasıyla beraber şehirlerarası ulaşımın ve şehir içi trafiğinin rahatlatılması açısından önemli pozisyona gelen Altınordu Terminali’nin tamamlanarak hizmete açılması yönünde sıkı bir çalışma yapılıyor.

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...

Trabzon Havaalanı pisti onarıma alındı!

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havaalanları arasında gösterilen ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Trabzon Havalimanı, pist bakımı sebebiyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatıldı.

Avrupa hava trafiğinin büyümesi Haberi

Avrupa hava trafiğinin büyümesi


Türkiye'nin önümüzdeki 7 yılda, Avrupa hava trafiği büyümesine en büyük katkıyı sağlayacak ülke olacağı belirtildi. 


Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı Eurocontrol'ün raporuna göre, Avrupa hava ulaşımının 2014 yılında yüzde 1,2, 2015 yılında ise yüzde 2,7 seviyesinde büyümesi öngörülüyor.  


Hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra Avrupa'da havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2,2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile birlikte 2019'dan itibaren bu oran 2,8 seviyesine ulaşacak. 


Mısır'da yolcu sayısının azalmasının tüm Avrupa'yı etkilediği ifade edilen raporda, "Bununla beraber bu kayıplar turistlerin İspanya ve Fas'a doğru yönelmesi ve Yunanistan'da yüzde 9 daha fazla trafik artışıyla bir miktar telafi edildi. Aynı zamanda Türkiye ile Rusya'da 2013'te görülen büyümenin Avrupada'ki büyümeyi de olumlu şekilde etkilemesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi. 


Türkiye'nin hava ulaşımının bu yıl yüzde 7,3,...