24 / 07 / 2024

Avrupa İslam Üniversitesi zürihte açılacak

Avrupa İslam Üniversitesi zürihte açılacak

Hollanda İUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Ercan Yılmaz, Avrupa Residence Suites Genel Müdürü oldu!

Deneyimli turizmci Ercan Yılmaz, Avrupa Residence Suites genel müdürü oldu. Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi İş Güvenliği Yüksek Lisans mezunu.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

Avrupa İslam Üniversitesi İsviçre'de açılacak!

Hollanda İUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi.

Ortadoğulu Avrupa vatandaşları Marmaris'ten ev alıyor!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, son yıllarda Avrupa'da artan İslam karşıtlığı nedeniyle bu ülkelerde yaşayan Ortadoğu kökenli vatandaşların konut için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Avrupa Gayrimenkul Topluluğu 24-27 Haziran'da gerçekleşecek!

Gayrimenkul alanında çalışmalarını yürüten akademisyenler, sektör temsilcilerini bir araya getiren Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (ERES) 22.Uluslararası Konferansı 24 - 27 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) gerçekleşecek.

Harran'da beton yapıya izin yok!

Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu ilçeyi her yıl yurtiçi Ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Beton binalar kümbet evlere dönüşecek!

Dünyanın ilk İslamüniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın I Iarran ilçesinde,, sit alanındaki beton yapıların yerine kümbet evler yapılacak. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi ilçe, kente gelen ziyaretçilerin il

Anne Üniversitesi mezunlarına diplomalarını Ayşenur İslam verecek!

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Anne Üniversitesi projesi kapsamında ders alan anneler, diplomalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın elinden alacak ve kep atacak...

Avrupa İslam Üniversitesi zürihte açılacak Haberi

Avrupa İslam Üniversitesi zürihte açılacak

Avrupa İslam Üniversitesinin (IUE) İsviçre'nin Zürih kentinde şube açacağı duyuruldu.


Hollanda İUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşavirliği ve Avrupa İslam Üniversitesi (IUE) işbirliğiyle Zürih kentinde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Paneli"nde yaptığı konuşmada, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi.


Bahçekapılı, "bilinçli ve düzeyli Avrupalı Müslüman" kimliğini inşa etmek, Batılılar nezdinde "istenmeyen ve korkulan din" olarak algılanan İslamiyet’i doğru ve güzel bir şekilde anlatmak ve "insana hizmet Hakk’a hizmettir" anlayışını hayata geçirmek amacıyla Hollanda'nın Rotterdam kentinde kurdukları Avrupa İslam Üniversitesinin, umudu bilime, sevgiyi ilime dönüştürmek amacıyla 2001 yılında eğitim hayatına başladığını belirterek bini aşkın öğrencilerinin olduğunu kaydetti.


Rektör Bahçekapılı, Mehmet Akif'in bir mütefekkir olarak ömrü boyunca iyi bir...