16 / 05 / 2024

Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi

Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden hibe desteği alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir oluşturulması konusunda önemli bir adım atıldı.

Avrupa Birliği akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak!

AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak ve tamirini kolay hale getirecek yeni kurallar belirledi. Bu kapsamda, AB pazarına sürülen bütün yeni akıllı telefon ve tabletlerin asgari kriterleri karşılaması zorunlu olacak.

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Karar verildi: Artık akıllı telefonlarda tek tip olacak

Avrupa Birliği Parlamentosu akıllı telefonlara ilişkin tasarıyı onaylayarak, cihazların tek tip şarj girişli olmasına karar verdi.

Akıllı telefon ve tablet sahipleri yaşadı Şimdi Apple ve Samsung düşünsün

Avrupa Birliği Apple ve Samsung gibi şirketlere bir dizi katı kurallar getirecek. Akıllı telefon üreticilerinin buna vereceği tepki ise merak konusu... Ancak çok çabuk telefonu bozulan ya da tabletini tamir ettirirken büyük paralar ödeyen kullanıcılar artık nefes alacak. İşte üreticilerin canını oku

AB’den teknoloji şirketlerini ilgilendiren yasa! Akıllı telefonların batarya ömrü uzatılacak

Avrupa Birliği (AB), Apple ve Samsung gibi dünya devi akıllı telefon ve tablet üreticilerinin pil ömürlerini uzatmalarına ve yedek parçaya kolay erişim sağlamalarına yönelik yasa tasarısı hazırladı.

Güvenli şehirden akıllı şehire!

20 yıldır güvenli şehir teknolojileri geliştiren Ekin Teknoloji, günümüzde akıllı şehirlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümlerle ortaya çıkıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, çözümlerini bisiklete uyarlayarak yeni mobilite ihtiyacını karşıladıkları Avrupa pazarına gözünü dikmiş durumda.

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek!

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim ile akıllı şehirler ve operatörlerin geleceğiyle ilgili konuşuldu. İbrahim, akıllı şehirlerin 5G ile hayatımıza gireceğini söyledi.

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli tanıtıldı!

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Tepebaşı Belediyesi de katıldı, projelerini tanıttı. Tepebaşı'nın özellikle Avrupa Birliği'nden 5 milyon hibe aldığı projesi yoğun ilgi gördü.

Üçüncü havalimanı dünyanın en akıllıca projesi!

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil, Türkiye haricinde Avrupa'da yeni havalimanı yapılmadığını belirterek, "Üçüncü havalimanı projesi dünyadaki en dahice, akıllıca proje" dedi.

Üçüncü havalimanı dünyadaki en dahice, en akıllıca proje!

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kotil, Türkiye haricinde Avrupa'da yeni havalimanı yapılmadığını belirterek, "Üçüncü havalimanı projesi dünyadaki en dahice, akıllıca proje" dedi.

Oğuz Haliloğlu: Akıllı bina sistemleri verimliliği arttıracak!

Mobil operatörler için telekom çözümleri sunan Defne, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7,8 milyon euroluk BaaS (Building As A Setvice) projesinde akıllı bina teknolojisi üretilmesi için çalışıyor.

Akıllı bina sistemleri yüzde altı enerji verimliliği sağlayacak!

Dünyada 20 ülkede 25’ten fazla mobil operatör için telekom çözümleri sunan Defne Telekomünikasyon, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7.8 milyon Euro'luk BaaS projesinde akıllı bina teknolojisi üretilmesi için çalışıyor.

Eskişehir Yaşam Köyü Projesi'ne hibe desteği sağlanacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden hibe desteği alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir oluşturulması konusunda önemli bir adım atıldı.

Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi Haberi

Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi

Toplamda 60 ay sürecek olan Yaşam Köyü Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. 24 milyon Euroya yakın bir bütçeye sahip olan projede 21,5 milyon Euroluk kaynak AB tarafından hibe olarak karşılanıyor.


Kalkınma Bakanlığı, Akıllı Kent yapılanmasını tanımlaması ise şöyle: “Günümüzde kentlerin yasadıkları sorunları çözmeyi ve kentlerde yasayanların hayat kalitesini artırmayı amaçlayan “Akıllı Kent” çözümleri önem kazanmaktadır ve dünyadaki pek çok şehirde hızla uygulamaya geçirilmektedir. Akıllı Kent çözümleri temelde Kent Bilgi Sistemi (KBS) ve Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) gibi kentlerin bilgi teknolojileri altyapı sistemlerine bütünleşmiş ve gerçek-zamanlı bilgiye dayalı karar almayı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmektedir. Akıllı kent çözümleri enerji, su, ulaşım, kentsel hizmetler ve sağlık hizmetleri başlıkları altında incelenir. Bu doğrultuda, Akıllı Kentleri; gelişmiş bir Kent Bilgi Sistemine sahip, vatandaşların...