30 / 04 / 2024

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli tanıtıldı!

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli tanıtıldı!

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Tepebaşı Belediyesi de katıldı, projelerini tanıttı. Tepebaşı'nın özellikle Avrupa Birliği'nden 5 milyon hibe aldığı projesi yoğun ilgi gördü.



Kamu kurumlarının yetkilileri, belediye başkanları, teknoloji kuruluşları ve akademik dünya akıllı şehirlerin geleceğinin masaya yatırıldığı konferansta Eskişehir Tepebaşı Belediyesi akıllı şehirler alanında gerçekleştirdiği projeleri tanıttı. 


Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Birliği Komisyonundan 5 milyon avro hibe almaya hak kazandığı Remourban Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli Projesini tanıttığı standı yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı ziyaretçiler ve katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin kazandığı hibe projesi 2014- 2020 yıllan arasında yürürlükte olacak Remourban Projesi'nin temel hedefi bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji ve de ulaşım sektörlerini tek bir noktada birleştirerek yenilikçi çözümler ve tasarımlar belirmek, kasaba ve şehirlerde kentsel dönüşüm modelini yaygınlaştırmak, kent halkının yaşam kalitesini artırmak, sosyal kabul ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak, kentsel yenileme için yenilikçi iş modellerinin benimsenmesini amaçlıyor. 



2 Eylül 


Geri Dön