17 / 05 / 2024

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Tepebaşı Belediyesi de katıldı, projelerini tanıttı. Tepebaşı'nın özellikle Avrupa Birliği'nden 5 milyon hibe aldığı projesi yoğun ilgi gördü.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Çifci tarafından kuruldu.

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı şehir teknolojileri trendi yükseliyor!

Akıllı şehir teknolojileri yükseliş gösteren trendlerden. 2019'da 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosistemi, 2026'ya kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

Türkiye'nin 81 ili akıllı şehir olacak!

AsisCT, son kazandığı ihaleyle 81 ilin akıllı şehir olması için bir yıl boyunca projeye liderlik edecek. 2019'da 206 milyon TL olarak gerçekleşen cirosunda bu yıl yüzde 20'lik artış bekleyen şirket, yeni ihracat pazarlarına odaklandı. 

Akıllı Şehir Uygulamaları ile günlük hayat kolaylaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3. Türkiye 2023 Zirvesi’nde akıllı şehir projeleriyle ilgili yürütülen çalışmaları anlattı. 

Güvenli ve akıllı şehir projelerine talep artıyor!

Güvenli ve akıllı şehir projeleri 40 milyar dolarlık dev bir pazar oldu. Hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme güvenli ve akıllı şehir projelerine olan talebin artmasına sebep oluyor...

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli Haberi

Eskişehir Remourban Akıllı Kentsel Dönüşüm Modeli

Kamu kurumlarının yetkilileri, belediye başkanları, teknoloji kuruluşları ve akademik dünya akıllı şehirlerin geleceğinin masaya yatırıldığı konferansta Eskişehir Tepebaşı Belediyesi akıllı şehirler alanında gerçekleştirdiği projeleri tanıttı. 


Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Birliği Komisyonundan 5 milyon avro hibe almaya hak kazandığı Remourban Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli Projesini tanıttığı standı yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı ziyaretçiler ve katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin kazandığı hibe projesi 2014- 2020 yıllan arasında yürürlükte olacak Remourban Projesi'nin temel hedefi bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji ve de ulaşım sektörlerini tek bir noktada birleştirerek yenilikçi çözümler ve tasarımlar belirmek, kasaba ve şehirlerde kentsel dönüşüm modelini yaygınlaştırmak, kent halkının yaşam kalitesini artırmak, sosyal kabul ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak, kentsel yenileme için yenilikçi iş modellerinin benimsenmesini amaçlıyor. 



2...