04 / 05 / 2024

Avrupa konut satışı 2018

Avrupa konut satışı 2018

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2018 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Artışın yüzde 4,3 oranında olduğu açıklandı.

Konut satışlarında Türkiye Avrupa birincisi oldu! Bu yıl emlakta rekor kırıldı!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ve Mastertürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, açıklanan konut satış rakamları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Türkiye 2021'deki konut satışıyla Avrupa lideri oldu!

Türkiye'de konut satışlarında 2021'de 1 milyon 492 bin adetle tüm zamanların en yüksek ikinci zirvesine ulaşıldı. Türkiye, bu rakamla Avrupa'da en çok konut satışı yapılan ülke oldu.

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Portekiz'de konut satın alarak AB vatandaşlığı fırsatı!

Türk yatırımcılar son yıllarda Avrupa vatandaşlığı edinimi için Avrupa'da konut satın almaya yöneldi. 

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Türkiye 2017’de konut satışında Avrupa birincisi oldu!

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur Türkiye'nin konut satışlarında Avrupa birincisi olduğunu söyledi. Timur, bu rekorun gelmesinde devletin yasal düzenlemelerle getirdiği teşvikler ve kampanyaların etkisinin büyük olduğunu açıkladı.

Beşiktaş, DKY On Kağıthane'den 11 konut satın aldı!

Beşiktaş, misafir sporcuları ağırlamak için Avrupa yakasında konaklamaları için DKY On Kağıthane'den 11 konut satın aldı.

Agency, Avrupa'ya konut satışında ders veriyor!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki bir projenin satış danışmanlığını üstlenen Agency Gayrimenkul, Avrupa’ya konut satışında ders veriyor. Satışlarda elde edilen dövizler, Agency tarafından Türk Lirası’na çevriliyor ve Türk ekonomisine kazandırılıyor.

Atakent 4 Avrupa Konutları satış listesi!

Atakent 4 Avrupa Konutları satış listesi fiyatları 452 bin TL'den başlayarak değişiyor. Avrupa Konutları Atakent 4'te konut ve ticari üniteler bulunuyor...

Ekonomik ve siyasi durum konut satışlarını düşürdü!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancılara konut satışlarında düşüş yaşamasının nedenini Türkiye'nin yüzünü Avrupa ülkelerinden Arap dünyasına dönmesine bağladı. Madenli, ülkenin durumunun konut satışlarını düşürdüğünü belirtti.

Kayaşehir Avrupa Konutları satılık ev!

Kayaşehir Avrupa Konutları satılık ev büyüklükleri minimum 97,2 metrekare olarak tasarlandı. Toplam arsa alanı 44 bin 36 metrekare olarak belirlenen proje konut ve ticari ünitelerden meydana geliyor.

Avrupa konut satışı 2018 Haberi

Avrupa konut satışı 2018

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2018 yılı ikinci çeyrek dönemi konut fiyatlarının değişim verileri yayınlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AB ve Avro Bölgesi'nde konut fiyatları ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4, 2017'nin aynı çeyreğine göre de yüzde 4,3 artış gösterdi.

AB üyesi ülkeler arasında, 2018'in ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla konut fiyatlarında en fazla artış yüzde 13,4'le Slovenya'da oldu. Fiyat artışında Slovenya'yı yüzde 12,6'yla İrlanda, yüzde 11,2'yle Portekiz ve yüzde 10,4'le Macaristan takip etti.

Konut fiyatları, aynı ayın aynı dönemine göre İsveç'te yüzde 1,7, İtalya'da yüzde 0,2 düştü.
 

Avrupa'da konut fiyatları 1. çeyrekte...