06 / 05 / 2024

Avrupa Kültür Kenti

Avrupa Kültür Kenti

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilen ülkelerin arasında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa Kültür Başkenti 2014 yılında hangi ülkede olacak? 2014 yılında Avrupa Kültür Başkenti neresi olacak? İşte yanıtı...

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda öncü olan Bursa’nın, ‘kültür başkenti’ kimliğini de öne çıkarma hedefiyle çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakaryayı kültür kenti yapacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini söyledi.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Ünye Kültür Yolu Projesi tam gaz!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kültür Yolu Projesi Ünye’nin turizm kenti olması için önemli bir adım” dedi. Başkan Çamyar tarihe ışık tutan eserleri ayağa kaldırarak, ilçeye turist çekeceklerini dile getirdi

Kültür Yolu projesi Ünye'yi turizm kenti yapacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün Ünye Kalibya World Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamyar, Ünye’nin turizm kenti olma yolunda en önemli projesi olan “Kültür Yolu projesi hakkında bilgi verdi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Katar'da Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Katar'ın başkenti Doha'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Belgrad'da faaliyete başladı!

Dünyanın değişik ülkelerinde 40'a yakın merkezi bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da faaliyete başladı.

Avrupa Kültür Kenti Haberi

Avrupa Kültür Kenti

2014 yılında Avrupa Kültür Başkenti neresi olacak?

Avrupa Birliği tarafından periyodik olarak her yıl belirlenen kent veya kentlere verilen unvan "Avrupa Kültür Başkenti" olarak karşımıza çıkıyor. 


İlk olarak 13 Haziran 1985'te Yunanistan Kültür Bakanı Melina Mercouri tarafından ortaya atılan Avrupa Kültür Kenti kavramı, 1999 yılında Avrupa Kültür Kenti, Avrupa Kültür Başkenti olarak değiştirildi.


Bu sene Fransa Marseille ile Slovakya Košice'nin seçildiği Avrupa Kültür Başkenti unvanına 2010 yılında Türkiye İstanbul seçilmişti.


Peki 2014 Avrupa Kültür Başkenti neresi? Gelecekte "Avrupa Kültür Başkenti" olacak ülkeler ve şehirleri şu şekilde sıralanıyor. Listeye göre "2014 yılında Avrupa Kültür Başkenti neresi olacak?" sorusunun yanıtı İsveç Umeå ve Letonya Riga şeklinde karşımıza çıkıyor.


2014: İsveç Umeå, Letonya Riga

2015: Belçika Mons, Çek Cumhuriyeti Plzeň

2016: İspanya Donostia-San Sebastián, Polonya Wrocław

2017: Danimarka Aarhus, Kıbrıs...