29 / 04 / 2024

Avrupada inşaat Avro bölgesinde inşaat

Avrupada inşaat Avro bölgesinde inşaat

Avro Bölgesi'nde aralık 2014 inşaat üretimi aylık bazda yüzde 0,8, yıllık bazda yüzde 3,5 azaldı Avrupa Birliği'nde ( AB ) ise yüzde 0,5 geriledi.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi. İşte merak edilen o rakamlar...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 4,1 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak 2022'de bir önceki aya göre yüzde 3,9, 2021 yılının ocak ayına göre de yüzde 4,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs salgınının hız kazandığı Aralık 2021'de bir önceki aya göre yüzde 4 azalış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi temmuzda yüzde 0,1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından AB ve Avro Bölgesi'nin temmuz ayı mevsimsellikten arındırılan inşaat üretimi verileri yüzde 0,1 düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ocak ayında yükseldi!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artış gösterdi.

Almanya'da inşaat sektörü 2019'da rekor sipariş aldı!

Almanya'da yeni inşaat siparişlerinin toplam değeri 86 milyar 100 milyon avro ile 1990 yılından bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi aralıkta düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, 2019 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 azalma gösterdi...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ekim'de yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre; Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1 düşüş gösterdi.

Avrupada inşaat Avro bölgesinde inşaat Haberi

Avrupada inşaat Avro bölgesinde inşaat

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, 2014 yılının aralık ayında kasım ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de azaldı. 18 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi aralık ayında yüzde 0,8 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,5 azalış kaydetti. İnşaat üretimi kasım ayında ise Avro Bölgesi ve AB’de  yüzde 0,5 gerilemişti. 


Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 3,5 ve AB'de de yüzde 0,5 azaldı. 


Aralıkta inşaat üretimindeki azalış, Avro Bölgesi'nde yüzde 1 azalan yapı inşasından kaynaklanırken, inşaat mühendisliği ise yüzde 1,7 arttı. AB’de ise azalışa yüzde 0,9 gerileyen yapı inşası etki ederken, inşaat mühendisliği ise yüzde 2,6 yükseldi. 


En fazla azalış aylık bazda Macaristan’da, yıllık bazda Slovakya’da

İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla düşüş sırasıyla  Macaristan, Çek...