27 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat sektörü 2019'da rekor sipariş aldı!

Almanya'da inşaat sektörü 2019'da rekor sipariş aldı!

Almanya'da yeni inşaat siparişlerinin toplam değeri 86 milyar 100 milyon avro ile 1990 yılından bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı



Almanya'da inşaat sektöründe alınan yeni iş siparişleri, geçtiğimiz yıl 2018 yılına oranlar yüzde 8,2 yükselerrek 86 milyar 100 milyon avro ile son 30 yılın en yüksek yıllık siparişi olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere görE; Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından değerlendirilen veriler kapsamında, ülkede 20 ve daha fazla kişiye istihdam sağlayan inşaat şirketlerinin yeni siparişleri, geçtiğimiz yıl 2018 yılına göre yüzde 8,2 artış kaydetti.

Şirketlerin yeni siparişlerinin toplam değeri de 86 milyar 100 milyon avro olarak, Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiği 1990'dan bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı.

Diğer yandan, Almanya'da inşaat şirketlerinin yeni siparişleri, geçtiğimiz yılının Aralık ayında ise bir önceki aya göre yüzde 5 düşüş gösterdi.

Alman İnşaat Sanayi Derneği (ZDB) Genel Müdürü Üst Yetkilisi (CEO) Felix Pakleppa, konu hakkında açıklamalarında, Almanya’da inşaat sektöründeki yükselişin dokuzuncu yıldır sürdüğünü söyleyerek, “Nihayetinde, bu muazzam bir yatırım birikimine yol açan, 15 yıldır altyapı ve konut yatırımlarına isteksizliğe karşı bir tepkidir.” açıklamasında bulundu. 

2019'da inşaat sektöründeki şirketlerin cirosunun 2018 yılına oranla yüzde 6,7 yükselerek 135 milyar avroya ulaştığını belirterek Pakleppa, bu yıl bu cironun yüzde 5,5 artarak 142 milyar avroya ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Almanya İnşaat Endüstrisi Federasyonu (HDB) Üst Yetkilisi (CEO) Dieter Babiel de sektörde iş durumunun hala iyi olmasına rağmen gelecekte zayıf büyüme belirtileri görüldüğünü söyleyerek "Özellikle yol yapımında inşaat şirketlerinin iptal ve sipariş eksikliğine ilişkin raporları arttı." ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar, inşaatın son 30 yıl yıl boyunca Almanya'nın en önemli sektörlerinden biri olduğunu anlatarak, yeni konut yapımı ve eskimiş altyapının yenilenmesine olan "muazzam" ihtiyaç, rekor istihdam ve düşük faiz oranlarının ülkede inşaat sektörünü beslediğini kaydetti.

Almanya'da ev kiraları 5 yıllığına donduruldu!


Geri Dön