09 / 05 / 2024

Almanya inşaat siparişleri

Almanya inşaat siparişleri

Almanya'da yeni inşaat siparişlerinin toplam değeri 86 milyar 100 milyon avro ile 1990 yılından bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

İlk sırada Denizli ve Bursa olacak şekilde birçok şehre hazır beton şirketlerinin, maliyet yükselişlerini neden belirterek, aldıkları siparişlerde iptale gidip fiyatlarda güncelleme istemesi, inşaatçılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya inşaat siparişleri Haberi

Almanya inşaat siparişleri

Almanya'da inşaat sektöründe alınan yeni iş siparişleri, geçtiğimiz yıl 2018 yılına oranlar yüzde 8,2 yükselerrek 86 milyar 100 milyon avro ile son 30 yılın en yüksek yıllık siparişi olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere görE; Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından değerlendirilen veriler kapsamında, ülkede 20 ve daha fazla kişiye istihdam sağlayan inşaat şirketlerinin yeni siparişleri, geçtiğimiz yıl 2018 yılına göre yüzde 8,2 artış kaydetti.

Şirketlerin yeni siparişlerinin toplam değeri de 86 milyar 100 milyon avro olarak, Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiği 1990'dan bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı.

Diğer yandan, Almanya'da inşaat şirketlerinin yeni siparişleri, geçtiğimiz yılının Aralık ayında ise bir önceki aya göre yüzde 5 düşüş gösterdi.

Alman İnşaat Sanayi Derneği (ZDB) Genel Müdürü Üst Yetkilisi (CEO) Felix Pakleppa, konu hakkında açıklamalarında, Almanya’da inşaat sektöründeki yükselişin dokuzuncu...