01 / 05 / 2024

Avrupada İstanbul turistik kenti

Avrupada İstanbul turistik kenti

Almanya'nın popüler seyahat dergisi "Travelbook" tarafından hazırlanan "2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesinde İstanbul birinci sırada yer aldı.

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi Kaya İstanbul Şubesi açıldı!

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi Kaya İstanbul Şubesi Esenyurt’ta 155 milyon 315 bin TL sermaye bedeli ile Doruk Kaya tarafından açıldı.

All İstanbul Travel Turizm Turistik Tesisler Nakliyat İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

All İstanbul Travel Turizm Turistik Tesisler Nakliyat İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Naci Abı tarafından kuruldu.

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi  bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Adil Akbaşoğlu  tarafından kuruldu. 

Yg Turistik Yatırımları Ve İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yg Turistik Yatırımları Ve İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Üsküdar'da 16 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi'nde yer alan turistik tesisi 16 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.  Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 26 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşecek. 

Turistik bölgelerdeki kiralar yüzde 50 düşecek!

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor.

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında onarımı devam eden Çırağan Sarayı, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş. Onarım çalışmaları 60 milyar liraya mal olacak tarihi saray, 320 odadan oluşacak otel olacakmış.

1980 yılında Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş. Tesislere 14 beton oda inşa edilmiş ve 70 çadırlık bir bölüm eklenmiş. Tesislerde 300 aile çadır kurarak tatil yapabilecekmiş.

Yenikapı turistik bölge olacak!

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1976 yılında Yenikapı turistik bölge olacakmış!

1976 yılında Yenikapı turistik bölge olacakmış. Yenikapı ile Kumkapı arasında geniş bir bölgede uygulanacak, Yenikapı Turizm Kompleksi adlı projeyle İstanbul Belediyesi yılda 800 milyon lira gelir sağlayacakmış.

Neotur Turistik Yatırımlar Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Karaköy Şubesi açıldı!

Neotur Turistik Yatırımlar Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Karaköy Şubesi, Tanju Sevim, Ali Bükülmez tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 9 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş. Pis kokudan geçilmeyen Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacakmış.

Avrupada İstanbul turistik kenti Haberi

Avrupada İstanbul turistik kenti

Derginin, okuyucuları arasında yaptığı ankette İstanbul, Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti oldu. Aynı ankette Göreme de sekizinci sırada yer aldı. 


Travelbook dergisinin internet sitesinde yer alan haberde büyük bir Ayasofya fotoğrafının altında "Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti" ifadesi yer aldı. 



Haberde, İstanbul'un "dünyanın en büyüleyici kentlerinden biri" olduğu ve İstanbul'un üst üste ikinci kez en beğenilen turistik kent seçilmesinin olağanüstü olmadığı yorumu yapıldı. 


Göreme'nin de en beğenilen ilk 10 yer arasında bulunduğuna işaret edilen haberde, Kapadokya'daki Peri Bacaları'nın balonlarla "havadan müthiş göründüğü" ve kültür ve deniz tatili yapmak isteyenler için Türkiye'nin doğru adres olduğu ifade edildi. 



Haberde ayrıca Avrupa ülkelerini her yıl 500 milyon turistin gezdiği, Avrupa'nın dünyada en fazla ziyaret edilen kıta olduğu kaydedildi. Derginin anketinde kentlerdeki konaklama yerleri, restoranlar ve gezilecek...