16 / 05 / 2024

Avustralya Türkiye Maarif Vakfı

Avustralya Türkiye Maarif Vakfı

Prof. Dr. Akgün: "Gecikmiş de olsa en kısa zamanda hem Melbourne’da hem de Sydney’de öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için okullar açmak istiyoruz"

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı 1 yılda 20 ülkede okul açtı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı'nın 1'nci istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, Türkiye Maarif Okulları'nın 1 yılda 20 ülkede 20 okul açtığını söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı'ndan Avustralya’ya iki okul!

Prof. Dr. Akgün: "Gecikmiş de olsa en kısa zamanda hem Melbourne’da hem de Sydney’de öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için okullar açmak istiyoruz"

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

Türkiye Maarif Vakfı'ndan yurtdışına prestij okulları projesi!

Milli Eğitim Bakanlığında (MEB), TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından kurulacak Türkiye Maarif Vakfınca, yurt dışında prestijli Türk okullarının açılması çalışmaları sürdürülüyor.

59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye'de buluştu!

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Avustralya, Kanada, Çin ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 59 ülkeden katılımcılar Türkiye'ye akın etti. Bin 500 yatırımcı, “Cityscape Turkey”i ziyaret ederek gayrimenkul fırsatlarını değerlendirdi.

Otis Türkiye, prestijli binalar için asansör üretiyor!

Türkiye’nin en fazla asansör ihraç eden firması Otis Türkiye; Avrupa’dan, Amerika’ya, Asya’dan Avustralya’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada, çok özel asansör projelerine imza atıyor.

Avustralya Türkiye Maarif Vakfı Haberi

Avustralya Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün temaslarda bulunmak üzere geldikleri Avustralya’da ilk etapta, biri Sydney diğeri Melbourne’da olmak üzere iki okul açacaklarını söyledi.


Avustralya’nın Sydney ve Melbourne kentlerinde çeşitli temaslarda bulunan Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Melbourne başkonsolosluğu yerleşkesinde Türk toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.


Toplantıda vakfın kuruluş amacı, yapacağı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi veren başkan ve mütevelli heyeti üyeleri, vakıf olarak ilk etapta önce Sydney’de ardından da Melbourne’da iki okul açacaklarını söyledi.


Toplantının ardından AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Akgün, Avrupa’dan sonra en güçlü...