12 / 05 / 2024

avusturya ile slovenya karavanke tüneli nerede

avusturya ile slovenya karavanke tüneli nerede

Cengiz İnşaat, Avusturya ile Slovenya'yı birbirine bağlayan Karavanke Tüneli'nin yeniden inşası ihalesini kazandı...

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Cengiz İnşaat Karavanke Tüneli ihalesini kazandı!

Cengiz İnşaat, Avusturya ile Slovenya'yı birbirine bağlayan Karavanke Tüneli'nin yeniden inşası ihalesini kazandı...

Cengiz İnşaat, Slovenya'da 98 milyon Euro'luk ihale kazandı!

Cengiz İnşaat, Slovenya ile Avusturya arasındaki Karawaski Tüneli'nin ikinci hattının yapım ihalesini  98 milyon euro teklifle kazandı...

Comia Razvoj,Projektiranje, Proizvodnja in Inzeniringd.D Merkezi Slovenya İst. Merkez Şubesi açıldı!

Comia Razvoj,Projektiranje, Proizvodnja in Inzeniringd.D Merkezi Slovenya İst. Merkez Şubesi bugün Beyoğlu'nda 521 bin 616 TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Karavanke Tüneli'ni Cengiz İnşaat yapacak!

Slovenya ile Avusturya ile sınırında bulunan Karavanke Tüneli'nin ihalesi yapıldı. İhaleyi 89 milyon euro teklif veren Cengez İnşaat kazandı.

Doka Kalıp 3D yazıcı ile konut üretecek!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Timur Sırt, bugünkü yazısında Avusturya merkezli Doka Kalıp'ın projelerinden bahsetti. Sırt, Doka Kalıp'ın 3 boyutlu yazıcı ile 20 saatte ev inşa edeceğini açıkladı.

Efes'teki 100 yıllık kazı çalışması durduruldu!

Dışişleri Bakanlığı, Viyana'daki havalimanında yaşanan pano gerilimi sonrası Avusturya ile diplomatik kriz çıkmasından dolayı, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nün Efes'te 100 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü kazıları durdurdu.

Türkiye kış turizminde Avusturya ve İsviçre ile yarışıyor!

Türkiye coğrafi konumu ve uygun tatil olanakları ile kış turizminde çitasını yükseltiyor. Kış döneminde artan turizm hacmini değerlendiren Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye’nin kış turizminde yıldızının parladığını söyledi.

Slovenya'dan Büyükçekmece'ye yatırım atağı!

Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olan Slovenya'nın Kranj kentinden gelen işadamları, Büyükçekmece'de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarına ilçeye dair bilgiler verdi.

Doğtaş'ın Atıl Kutoğlu tasarımlarını mimarlar kendisi için aldı!

Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl, 20 yıldır Viyanada faaliyetleri bulunan harika tasarımcı Atıl Kutoğlu, Avusturya ile Türkiye arasında bir ekonomi köprüsü oluşturuyor dedi

Mustafa Demir: Avusturya ile Türkiye işbirliği içinde!

Avusturya Dışişleri Bakanı Spindelegger ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü"nde oluşturulan Avusturya Kütüphanesi"nin açılışına katıldı

Hadise ile Sinan Akçıl Astoria'daki evlerini ayırdı!

Hadise ile müzisyen Sinan Akçıl Astoria'da beraber yaşadıkları evi boşalttılar

avusturya ile slovenya karavanke tüneli nerede Haberi

avusturya ile slovenya karavanke tüneli nerede

Avusturya ile Slovenya'yı birbirine bağlayan karayolu tüneli ihalesini kazandı.

Borsatek'te yer alan habere göre; Balkanlar ve Orta Avrupa'yı birbirine bağlayan karayolu ağındaki en önemli nokta olarak kabul edilen Karavanke Tüneli'nin inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Yaklaşık 3 yıl süren  ihale süreci, geçtiğimiz hafta atılan imzalar ile sonuçlanırken Slovenya Lübliyana'da düzenlenen imza töreninde Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asım Cengiz ve Karavanke Tüneli'nin işletmecisi DARSCEO'su Tomaz Vidiç katıldı.

Avusturya ile Slovenya'yı birbirine bağlayan, yaklaşık 8  kilometrelik Karavanke Tüneli'nin yeniden inşası için 2017'de çalışmalara başlandı. 4.5 kilometresi Avusturya'da, 3.5 kilometresi Slovenya'da olan tünel için iki ülkede ayrı ayrı ihale süreci başlatıldı. 2018 yılının Mart ayında her iki ülkede de ihaleye çıkıldı. Avusturya bölümünü Avrupa'nın güçlü inşaat şirketlerinden Swietelsky 90 milyon Euro bedel ile kazandı. Slovenya'daki ihaleye ise...