02 / 05 / 2024

Aya Haralambos Kilisesi kültür merkezi

Aya Haralambos Kilisesi kültür merkezi

1832 yılında Çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi restore edilip, kültür merkezi haline getirildi...

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Aya İrini Kilisesi restorasyona giriyor!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Acilen tamir görmeli yoksa çökecek” dediği Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Kilisesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyledi.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Alanya Aya Yorgi Kilisesi'nde restorasyon başladı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 873 yılında onarım gördüğü yazan kilisenin 142 yıl sonra ilk kez onarım gördüğü belirtildi.

1943 yılında Maçka Silahhanesi'ni Askeri Müze yapmak istemişler!

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

Aya Maryeros Kilisesi turizme kazandırılmayı bekliyor!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yer alan, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Bizans döneminden kalma olduğu öne sürülen yeraltı Manastırı, dünyanın ilk akıl hastanesi olarak kullanılan mekan olarak biliniyor.

Aya Vukolos Kilisesi’nde restorasyon sonrası açıldı!

17 Ağustos Depremi’nin 15. yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen tarihi Aya Vukolos Kilisesi’nde, yıllar sonra ilk kez bir dini tören düzenlendi.

Doğanlar Kilisesi yeniden doğdu!

İzmir Doğanlar Kilisesi yeniden doğdu. Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, harabe haline dönen Bornova’da yer alan Doğanlar Kilisesi’ni restore ederek ayağa kaldırdı.

Aya Yorgi Kilisesi'nin yenilenmesi için restorasyon çalışmaları başlayacak!

İstanbul Edirnekapı' daki 16' ncı yüzyılda yaptırılan Mihrimah Sultan Camisi' nin restorasyonu bitince Vakıflar Müdürlüğü karşısında bulunan Aya Yorgi Kilisesi' nin yenilenmesi için kolları sıvadı...

Konya'daki Aya Eleni Kilisesi ile Serez'deki Zincirli Cami onarıldı!

Türkiye ve Yunanistan'ın kaderine terk edilmiş Osmanlı ve Bizans eserlerinin korunması için başlattığı diyalog meyvelerini veriyor. Konya'daki Aya Eleni Kilisesi ile Serez'deki Zincirli Cami onarıldı...

İzmir'deki Doğanlar Kilisesi restore ediliyor!

Emir Sultan Türbesi'ni restore ederek ibadete açan ve Beit Hilel Sinagogu 'ndaki çalışmalarda sona yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Doğanlar Kilisesi’ ni ayağa kaldırıyor...

Aya Haralambos Kilisesi kültür merkezi Haberi

Aya Haralambos Kilisesi kültür merkezi
Rum Ortodoks ibadethanesi olarak hizmet verilmek üzere 1832 yılında çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, restore edilerek, kültür merkezi olarak hizmete açıldı. 2 milyon TL harcamayla yenilenen kilise, kültür merkezi olarak hizmet...