30 / 04 / 2024

Aya Nikola kilisesi

Aya Nikola kilisesi

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Aya Nikola kilisesinin duvarlarına ulaşılmaya başlandı!

Halk eğitim merkezinin bina yıkımına başlanmasıyla, 280 yıllık Aya Nikola Kilisesi'nin orijinal duvarlarına ulaşılmaya başlandı...

Aya Nikola Kilisesi, Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nca kiralandı!

Taksiyarhis (Aya Nikola) Kilisesi, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nca müze olarak düzenlenmek amacıyla 49 yıllığına kiralandı

Taksiyarhis Kilisesi Cunda 'da 9 milyon liraya restore ediliyor!

Cunda Adası'nda yer alan Taksiyarhis ( Aya Nikola ) Kilisesi restore ediliyor...

232 yıllık Aya Nikola Kilisesi yıkılıyor!

Bodrum'da restore edilmesi beklenen tarihi 232 yıllık Aya Nikola Klisesi'nin yıkım kararı alındı...

Aya Nikola kilisesi açıldı!

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Beldesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanan Aya Nikola kilisesinin açılışını yaptı ve bahar ayinini yönetti

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Büyükada'da 12.5 milyon TL'ye icradan satılık köşk!

İstanbul İli Adalar İlçesi Maden Mahallesi Aya Nikola Mevkii'nde yer alan 2.921,50 metrekare yüzölçümlü köşk vasıflı taşınmaz 12 milyon 588 bin 511 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Adalar'da icradan satılık 4 katlı köşk!

Adalar İcra Dairesi tarafından İstanbul'un Adalar İlçesi'nde Aya Nikola Mevkii'nde bulunan köşk icradan satılıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 12 milyon 588 bin 511 TL olarak belirlendi.

Aya İrini Kilisesi restorasyona giriyor!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Acilen tamir görmeli yoksa çökecek” dediği Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Kilisesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyledi.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Büyükada Aya Nikola Butik Pansiyon yıkıldı!

Büyükada'daki Aya Nikola Butik Pansiyon, önceki gün Adalar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Aya Nikola'da restorasyon başlıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Aya Nikola adasında bulunan tarihi yapıların restore edileceğini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, restorasyonla ve tanıtım sayesinde yılda 20 bin olan ziyaretçi sayısının 50 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Aya Nikola'da restorasyon başlıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Aya Nikola adasında bulunan tarihi yapıların restore edileceğini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, restorasyonla ve tanıtım sayesinde yılda 20 bin olan ziyaretçi sayısının 50 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Aya Nikola Adası turizme kazandırılacak!

Aya Nikola Adası turizme kazandırılıyor. Adada incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, "Tarihî verilerden elde edilen bilgilere göre bu ören yeri, Hristiyan âleminin Kudüs'e giderken uğradığı yerlerin başında geliyor." dedi.

Muğla Aya Nikola Adası turizme kazandırılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz koylarında bulunan Aya Nikola Adası turizme kazandırılıyor. Adada incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, "bu ören yeri, Hristiyan âleminin Kudüs'e giderken uğradığı yerlerin başında geliyor" dedi.

Alanya Aya Yorgi Kilisesi'nde restorasyon başladı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 873 yılında onarım gördüğü yazan kilisenin 142 yıl sonra ilk kez onarım gördüğü belirtildi.

Aya Nikola kilisesi Haberi

Aya Nikola kilisesi

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün önderliğinde; Bodrum, Marmaris ve Fethiye turizm konseyiyle Ankara'ya gittiklerini belirten Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'la görüştüklerini söyledi. Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te bulunan antik kazılara ait destek sözü aldıklarını belirten Demiralp, "Bodrum'da sanayi sitesinin altında bulunan hipodromun gün yüzüne çıkarılması, Mouseleum, Aya Nikola Kilisesi'nin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos Antik Kenti kazıları çalışmalarının tekrar başlatılması hususunda bakan yardımcımızın oluru ile müsteşarımız Nihat Gül çalışma başlattı. Tanıtım ile ilgili sunduğumuz öneriler üzerine bakan yardımcımız, Turizm ve Tanıtma Genel Müdürümüz irfan Önal ile toplantı yapmamızı sağladı" dedi.

Sanayi sitesi taşınacak 


'Bodrum Mavi Yolculuk' tanıtım filminin bakanlık tarafından tüm dünyada yayınlanacağını belirten Demiralp, mayıs ayında Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri Bodrum turizmcilerinin katılacağı...