16 / 05 / 2024

Ayamama Deresi\'ndeki binaların yıkımı

Ayamama Deresi\'ndeki binaların yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda Ayamama Deresi yatağına yapılan binaların yıkımına başlandı

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

Elazığ'da hasar alıp yıkılan binaların en yenisi 45 yıllık! 

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yaşanan can ve mal kaybı, binaların dayanıklılığını ve deprem sigortası yaptırmanın gerekliliğini gündeme taşıdı...

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Riskli binaların tespiti için kriz masası kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de çöken binayla ilgili "Yahya Kemal Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız, kurulan Kriz Masasına başvurarak binalarının risk tespitini yaptırabileceklerdir." açıklamasında bulundu.

Antalya Sakar Deresi'ndeki taşkın koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre'nin Köşkerler Köyü'nün taşkın riskini azaltacak olan Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulundu.

Bingöl Saray Mahallesi'ndeki binaların tapu sorunu giderilecek!

Saray Mahallesi Selim Atala Camii Karşısında bulunan binaların tapusunda Orman alanı Şerhi kaldırılacak. Mahalle toplantılarının dördüncüsü Cumartesi Günü Saray Mahallesinde yapıldı.

Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki binalar rant için mi yıkılıyor?

Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki binalar rant için mi yıkılıyor? Sevgili okurlarım, geçen hafta cuma günü sizlere çok önemli bir skandalı duyurmuştuk. Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki skandalı…

Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları 5 bin 400 metreyi aştı!

Yedi ilçeden geçerek Marmara Denizi’ne dökülen, son yıllarda taşkınlarla çevreye büyük zarar veren Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları, 5 bin 400 metreyi aştı. İSKİ, dere güzergâhını düzelterek sel riskini bitirmeyi amaçlıyor

1945 yılında Ebusuud Caddesi'ndeki binaların yıktırılması isteniyor!

1945 yılında Sirkeci ile Ayasofya bölgesinin de imar planını hazırlayan Prost, Vilayet Konağı sahasında bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını istemiş.

Manisa Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki binalar yenilenecek!

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki binaların insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu söyleyerek sitenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Çerçi "O binalar son derece tehlikeli ve riskli" dedi

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Ayamama Deresi\'ndeki binaların yıkımı Haberi

Ayamama Deresi\'ndeki binaların yıkımı

Belediye ekipleri, Ayamama Deresi kenarındaki Holiday Inn Oteli tarafından yapılan istinat duvarının yıkımı için sabah saatlerinde bölgeye geldi.

Görevliler, otel yetkililerinin kaçak istinat duvarının kendileri tarafından yıkıldığını belirtmesi üzerine yan taraftaki Botel Bobin Tel Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait iş yerine geçti.

Firma yetkilileri, bir hafta içerisinde dere yatağındaki yapıların yıkılacağını bildirdi. Daha sonra Yurt İçi Kargo'ya ait alana gelen belediye ekipleri, dere yatağındaki yapıları iş makineleriyle yıktı. Belediye ekipleri, dere yatağında daha önce tespit edilen kaçak yapıların yıkımı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son bir aydır dere yatağındaki kaçak yapıların tespit edildiğini ve iş yeri sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

Uyarıların ardından birçok iş yeri veya firmanın kendi alanındaki kaçak...