13 / 05 / 2024

Ayaş kentsel dönüşüm

Ayaş kentsel dönüşüm

Ayaş'taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla etrafında konakların bulunduğu ilçenin tarihi meydanı yeni binalardan temizlenecek. Konaklar aslına uygun bir şekilde restore edilirken, sokaklarda da çalışma yapılarak tarihi kimlikleri geri kazandırılacak.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde kira yardım süresini 36 aydan 48 aya kadar uzattı. Peki kentsel dönüşüm kapsamında verilen kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

2020 Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı süresi 48 aya çıkarıldı. Peki kira yardımında başvuru şartları neler? Kimler kira yardımı alabilir? İşte kira yardımına ilişkin detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Son gelişmeyle kira yardımı süresi 48 aya uzatıldı. Peki kira yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili detaylar...

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümün birden fazla ayağı var!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, Elazığ’da kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaptı. Avcıl: "Elazığ’da kentsel dönüşüme giren mahallerin Elazığ’daki kentsel dönüşümün hızlanması adına önemli bir gelişme oldu." dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Kentsel dönüşüm yönetmeliği değişti. Kentsel dönüşümde kira yardımı 18 aydan 36 aya çıkarılıyor. Riskli binalarda ise kira yardımı 18 ay ile sınırlandırılıyor.

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Tütüncü, Gülveren Mahallesi’ne uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağı olan riskli alan ilanının Resmi Gazete’de yayınlandığı müjdesini, saat 04.20’de sosyal medyadan duyurdu

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları 96 bin TL'den başlıyor. Dairelerin 4+1 şeklinde dizayn edildiği projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Dönüşüm Evleri fiyat!

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Dönüşüm Evleri fiyat listesine göre 106 bin 943 TL'den başlıyor. Fiyatların 106 bin 943 TL'den başladığı projede 144 aya varan vade sağlanıyor.

Adana Yüreğir kentsel dönüşümünün ilk ayağı tamamlandı!

Sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Yüreğir Belediyesi, kısa zamanda adını zirveye yazdırdı. Adana Yüreğir Belediyesi Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinin ilk ayağında mutlu sona ulaşıldı.

Türkiye ile Pakistan kentsel dönüşüm ve imar protokolü imzaladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs sisteminin Pakistan ayağını ziyaret etti. Topbaş, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'le altyapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularında protokol imzaladı.

Yüreğir Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm kurası bugün çekiliyor!

Yüreğir Belediyesi´nin başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda hak sahiplerinin yeni yuvalarının belirleneceği kura bugün çekilecek.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm sürüyor!

Osmangazi Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu. Başkan Mustafa Dündar, Bursa’yı yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Ayaş kentsel dönüşüm Haberi

Ayaş kentsel dönüşüm

Ayaş Belediyesi, ilçenin bugüne ;adar yeterince değerlendirilemeyen tarihi zenginliğini ön plana çıkarmak için atağa kalktı. Belediye, ilçenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla işe belediye binasının bulunduğu meydandan başlayacak. 


Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, "Tarihi ve modern kent ayrımını yaparak Ayaş'ı turizm cenneti ve Ankara'nın gözde yeri haline getireceğiz" dedi. 


15 OCAKTA BAŞLIYOR 

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını fakat bu uygulama sırasında tarihi dokunun korunacağını anlatan Taşan, sözlerine şöyle devam etti: "1600 yıllık sancak merkezi olan bir kentten bahsediyoruz. Bu bölge tarihi sit alanı içerisinde. Yaşam kenti oluştururken, aynı zamanda tarihi kenti de korumamız lazım. Bu bir miras. Bu dönüşüm için 15 Ocak'ta düğmeye basıyoruz. Dönüşüm tamamlanınca Ayaş kültürün, turizmin, tarihin merkezi olacak." Ayaş'ın derin geçmişe ve bu geçmişin beslediği...