04 / 05 / 2024

ayasofya anketi 2020

ayasofya anketi 2020

AK Parti'nin Ayasofya'ya ilişkin yaptırdığı anket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. AK Parti kurmayları Ayasofya'da ilk namazın 15 Temmuz'da kılınabileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Temmuz'da Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz!

Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz."diye konuştu.

AK Parti'den Ayasofya anketi: İlk namaz 15 Temmuz'da kılınabilir!

AK Parti'nin Ayasofya'ya ilişkin yaptırdığı anket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. AK Parti kurmayları Ayasofya'da ilk namazın 15 Temmuz'da kılınabileceğini açıkladı.

Ayasofya’nın cami olması için Danıştay’a başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için gerekli başvuruyu yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020'de duruşma yapılacağını bildirdi. 

AA Finans 1. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler, GSYH'nin 1. çeyrekte yüzde 5,2 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin 2020 yıl sonu büyüme beklentisi yüzde eksi 1,5 oldu.

2020 Ocak Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 1,14 artmasını bekliyor.

Merkez Bankası'nın 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 10'a geriledi!

Merkez Bankası, ocak dönemi beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, 2020 yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 10.01 olurken, büyüme beklentisi ise yüzde 3.2'den yüzde 3.4'e yükseldi. 12 ay sonrası için dolar/TL'de ise 6.43 seviyesi bekleniyor.

Ayasofya yeniden cami mi olacak?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Murat Bardakçı bugünkü yazısında Ayasofya'daki müze ve camii tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bardakçı, Ayasofya'nın cami olması taraftarıyım dedi.

Antalya Sirrus Town 2020'de açılacak!

Antalya Lara Kemerağzı'nda iki blok halinde yapılan rezidans, Sirrus Town adıyla turizmin hizmetinde olacak. Sirrus Town, 487 oda 1092 yatak kapasiteli olarak dizayn ediliyor. Otelin 2020 yılında açılması planlanıyor.

Ayasofya'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Ayasofya'daki tarihi konaklar ''Hagia Sophia Monsios'' projesiyle canlanıyor. Restore edilen 21 konak dünyanın en etkili mimarlarından sayılan Martyn Lawrence Bullard imzasını taşıyor.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Amsterdam'daki Ayasofya Camii ibadete açıldı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 20 yıldır Müslümanların hayallerini süsleyen Osmanlı ve Hollanda mimari tarzındaki Ayasofya Camii, kapılarını ibadete açtı.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Namık Tanık: 2020'ye kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye'de birden konut satışlarımız arttı diyen Namık Tanık, 2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedeflediklerini, İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

ayasofya anketi 2020 Haberi

ayasofya anketi 2020

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya'yla ilgili yapılan anket sunuldu.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, ankette, AK parti ve MHP'lilerin yüzde 90'ı, İYİ Parti tabanının yüzde 70'i, CHP tabanının yüzde 40'ı Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılmasını doğru bulduklarına dikkat çekti. 

Bu yönde bir düzenlemeye destek vermeyenler ise uluslararası ilişkiler ve AB'nin olası tepkisini sebep gösterdi.  

Danıştay'ın 2 Temmuz'da Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği'nin Ayasofya'yı müzeye çeviren Bakanlar Kurulu kararının iptali için açtığı davadan çıkacak kararın, Ayasofya ile ilgili atılacak adımda etkili olacağı belirtiliyor. Danıştay’ın ret kararı vermesinin de hükümetin tasarrufuna engel olmayacağı ifade ediliyor. 

AK Parti kurmayları, müze statüsünün kaldırılması hedeflenen Ayasofya'da ilk namazın 15 Temmuz’da kılınabileceğini belirtti. 

İşte Ayasofya'nın...