02 / 05 / 2024

Ayasofya Camisi tarihi

Ayasofya Camisi tarihi

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ayasofya Camisi, 52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Ayasofya Camii'nde korkunç olay! Açıklamalar kan dondurdu

88 yıl sonra müze olmaktan çıkarılıp tekrar ibadethaneye dönüştürülen Ayasofya Camii'nde akıl almaz bir olay yaşandı. Caminin tarihi kapısının tahrip edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntü sonrası yapılan açıklama ise kan dondurdu.

Metaverse'te Türkiye'deki en pahalı gayrimenkul Ayasofya Camisi oldu!

Metaverse evrenindeki gayrimenkullere olan talep güç geçtikçe artıyor ve satışlar da katlanıyor. Geçtiğimiz sene isim değiştirerek Meta adını alan Facebook tarafından fitili ateşlenen “metaverse” çılgınlığı büyümeyi sürdürürken yeni gelişmeler de yaşanıyor...

Teşvikiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Teşvikiye Camisi'nin restore edilmesine karar verilmişti. Uzun süre devam eden restorasyon tamamlandı. Restorasyon kapsamında, tarihi caminin yıpranan yüzeyi, statik yapısı ve süslemelerinde yenilemeler yapıldı. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım'da çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangında kullanılamaz hale gelen Vaniköy Camisi'nin restorasyonun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak!

Çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi için ihya çalışması başlatılacağı belirtildi...

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Bağcılar'daki Bedir Camisi'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteği bekleniyor!

Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camisi'nden esinlenerek 2017'de Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan caminin tamanlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. 

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Ayasofya Camisi tarihi Haberi

Ayasofya Camisi tarihi


Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.


Fatih Mahallesi'nde yer alan, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethinden sonra camiye çevrilen ve bir süre sonra müze olarak kullanılan Ayasofya Camisi,  52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.


Bu süreçte "tarihi yapının müze olarak kalması gerektiği, aksi takdirde ziyaretçi sayısının azalacağı" yönünde eleştirilere konu olan Ayasofya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış yaşandı.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  doğal güzelliğiyle öne çıkan Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısının önceki yıllara göre artış gösterdiğini ifade ederek, kentin önemli tarihi yapılarından Ayasofya'nın yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.


Öz, tarihi Ayasofya Camisine geçen ocak-eylül döneminde 141 bin 520...