23 / 07 / 2024

Ayasofya depremde yıkılır mı

Ayasofya depremde yıkılır mı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öncülüğünde düzenlenen, İstanbul’daki tarihi yapıların durumunun ele alındığı uluslararası deprem çalıştayında, Ayasofya Müzesi’nin 4 minaresi için kritik uyarı yapıldı. İşte Ayasofya’nın minareleri için o deprem uyarısı

Bu il 7.2 büyüklüğünde sallanmıştı, uzmanlar uyardı: Olası bir depremde yapı stokunun yarısından fazlası yıkılır!

2011'de iki büyük depremin meydana geldiği Van, depremin izlerini silmeye çalışıyor. Aktif fay hattı üzerinde olması sebebiyle deprem riskinde olan şehirde alınan önlemler ve çalışmalar tartışma konusu oldu. 

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

İstanbul'da yaşanacak depremde yıkılacak 13 ilçe açıklandı! Siz de bu semtlerde oturuyorsanız...

İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir depremde yıkılması öngörülen ilçeler açıklandı. İBB'nin hazırladığı rapora göre, yaşanacak 7,5 şiddetinde bir deprem 100 bine yakın binayı yerle bir edecek.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

Ayasofya depremde yıkılır mı Haberi

Ayasofya depremde yıkılır mı

İTÜ’den Dr. Reşat Oyguç, 7 ve üzerinde büyüklükteki bir depremde Ayasofya'nın minarelerinin yıkılabileceğini söyledi.


Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre; bilimsel deney ve analizlerle 10 yıldır Ayasofya’nın durumunu inceleyen İTÜ Yapı Deprem Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Reşat Oyguç, Milliyet’e yaptığı açıklamada, 7 ve üzerinde büyüklükteki olası İstanbul depreminde Ayasofya’nın minarelerinin yıkılabileceğini söyledi.


‘Güçlendirme yapmak şart’


İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Tarihi Yapıların Depremselliği Çalıştayı’na katılan bilim insanları, önceki gün dünya miras listesindeki Ayasofya’ya teknik bir gezi düzenleyerek tarihi yapıyı yerinde incelediler. 10 yılı aşkın süredir Ayasofya’nın sismik dayanaklılığı üzerinde çalışmalarda bulunan organizasyon başkanı Dr. Reşat Oyguç, yaptığı açıklamada, “Mevcut haliyle Ayasofya’nın 4 minaresi, 7 ve üzerinde büyüklükteki olası depreme dayanacak durumda değil. Minarelerin bir an önce...