27 / 04 / 2024

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.



Geçtiğimiz sene rekorlar kıran Borsa İstanbul yatırımcısının 2023 yılına girilmesiyle yüzü gülmedi. Yeni yılın ilk günlerinden beri önemli dalgalanmalar yaşayan Borsa İstanbul’da, son olarak yaşanan deprem felaketinin ardından gelen yüzde 16’lık kayıp sonrası işlemler durduruldu.

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR!

Söz konusu bu kapatma kararı sonrası yatırımcıdan borsa için çağrı geldi. Kayıplarla ilgili eleştiride bulunan yatırımcılar, sosyal medya aracılığı ile çeşitli taleplerde bulundu.

Yatırımcının talepleri arasında öncelikle Arbitraj fonlarının işlemlerini tamamlayabilmesi için takasın gerçekleşeceği günler süresince pay piyasasının açık olması, hisse senedi ve esnek emeklilik fonlarına 2023 yılı için geçici olarak ilave yüzde 5 hisse senedi taşıma şartı getirilmesi önerilirken bu uygulama sayesinde yaklaşık 10 milyar TL’lik kaynağın borsaya girişinin sağlanabileceği iddia ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön