03 / 05 / 2024

Ayasofya Hamamı ne zaman depo olarak kullanıldı

Ayasofya Hamamı ne zaman depo olarak kullanıldı

İstanbul'un turistik bölgesi Ayasofya'nın en özel bölümlerinden biri olan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, 1941'e kadar depo olarak kullanılmış... İşte Emlakkulisi.com'un tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Ayasofya Camii'nde yaşanan korkunç olayın nedeni belli oldu! Açıklama şaşkınlık yarattı

Ayasofya’nın 1484 yıllık İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmesi kamuoyunun gündemine oturdu. Sosyal medyada ortaya çıkan görüntü sonrasında caminin güvenlik amirinin kusuru olduğu gerekçesiyle inceleme başlatıldı. Kapıya ne olduğunu yetkililer açıkladı.

Yatırımda en yüksek pay ulaştırmaya!

2021 yılı yatırım programı yayınlandı. Bu kapsamda en yüksek pay ulaştırma ve eğitime ayrılırken, Tarım Bakanlığı’nın aşı üretim merkezi programda yer aldı. Ve Ayasofya Camii’ne bakım onarım projesi de programa girdi

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

İLADER'den Ayasofya için imza kampanyası!

İlim Adamları Derneği (İLADER) Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için imza kampanyası başlattı.

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

TOKİ'den Amasya Hamamözü'ne 106 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Hamamözü'nde 106 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!

Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon çalışmaları kapsamında, monte edilen cam kapı ve buzlu camlar, tepkilere sebep oldu.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Ayasofya Hamamı ne zaman depo olarak kullanıldı Haberi

Ayasofya Hamamı ne zaman depo olarak kullanıldı
Ayasofya Hamamı, diğer adıyla Hürrem Sultan Hamamı veya Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, 1941 yılına kadar depo olarak kullanılıyormuş... Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın depo olarak kullanılmasına İstanbul'un ilk şehir plancısı ünlü mimar B. Proust engel olmuş...



Tüm bunları nereden öğreniyoruz? Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin Tarih Uzmanı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberinden... İşte Ayasofya Hamamı'nın depo olmaktan kurtulma öyküsü...


Haberin devamı için tıklayın!Abdullah Kutalmış Mızrak'ın Emlakta Nostalji haberleri için tıklayın!


Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın tarihçesi!


İstanbul'da Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii arasında yer alan Türk hamamı; Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından, Mimar Sinan'a 16. yüzyılda (1556 – 1557) Ayasofya'nın yanına, 532 yılında tamamen yıkılan tarihi Zeuksippos Banyoları'nın bulunduğu yere inşa ettirilmiştir.


1910 yılına kadar aktif olarak kullanılan hamam, uzun yıllar kapalı kalmıştır.


Sultan Ahmet...