05 / 05 / 2024

ayasofya Milli Türk Talebe Birliği

ayasofya Milli Türk Talebe Birliği

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Milli Türk Talebe Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, kampanyanın "Peygamberimizin işareti, Fatih'in emaneti, büyük Türkiye'nin alameti; Ayasofya açılsın" sloganıyla ülke genelinde yaygınlaştırılacağı bildirildi...

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Türk Hava Yolları’ndan öğretmenlere müjde! Yüzde 20 indirim!

Türk Hava Yolları, düzenlemiş olduğu özel kampanya kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı şekilde öğretmenlere yurt içi uçuşlarda yüzde 20 oranında indirim uygulayacak. İşte detaylar… 

Hikmet Sami Türk'ten Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul Projesini” gerçekleştirmek için adımlarını hızlı bir şekilde atacaklarını belirtti. Devlet, Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Kanal İstanbul'u Türk müteahhitler mi yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstannul milli bütçeden yapılırsa, bu iş için Türk müteahhitleri bu işe girer mi girmez mi? İstanbul Havalimanı'na nasıl girdiyseler ben inanıyorum ki buna da girerler. Belki onlar dışarıdan krediyi bulurlar. Buldukları bu krediyle de bu adımı atarlar." dedi...

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk mimar Ahmet Yılmaz'ın büyük başarısı!

ATÇILIK konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da Milli Binici Efe Siyahi’nin çiftliği Carpe Diem, Türk mimar Ahmet Yılmaz tarafından dizayn edildi. Mimar Yılmaz, Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğini de çizeceklerini söyledi.

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Daikin, Türk Milli Futbol Takımı’nın İklimlendirme Sponsoru oldu!

İklimlendirme sektörünün lider markası Daikin, Türk Milli Futbol Takımı’nın İklimlendirme Sponsoru oldu. Spora ve sporcuya verdiği desteği A Milli Futbol Takımı ile taçlandıran Daikin, dünyada ilk kez bir ülkenin milli takım sponsorları arasına girdi.

ayasofya Milli Türk Talebe Birliği Haberi

ayasofya Milli Türk Talebe Birliği

Ayasofya'nın yeniden camii olarak açılması için dilekçe kampanyası başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Türkiye çapında yapılacak kampanya, Ayasofya Camisi'nin müzeye çevrildiği gün olan 24 Kasım'da başlıyor. Kampanya, Aysofya Camisi'nin hak ettiği gibi müslümanların hizmetine sunulmasını amaçlıyor. Kampanya İstanbul'un fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta sonlanacak ve toplanılan dilekçeler yine bu tarihte Başbakanlığa teslim edilecek" ifadeleri...