28 / 04 / 2024

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...



Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikte açıklanan düzenlemeye göre, daha önce ortaokul, lise, BİLSEM ve benzeri eğitim kurumlarında ana sınıfı açılabiliyorken artık okul öncesi çocuklarının, yaş ve gelişim olarak kendilerine en yakın olan ilkokul öğrencileriyle beraber eğitim almaları için sadece ilkokul bünyesinde ana sınıfı açılması sağlanacak.

Mevzuatta birlik sağlamak amacıyla tekli eğitim, ikili eğitim tanımları ile okulların ve kayıt alanlarının dijital olarak kaydedilmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (MEBCBS) ile ilgili hükümler yönetmeliğe katıldı.

Öte yandan öğretmenlerin haftalık ders programları yapılırken engelli öğretmenlerin, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan öğretmenlerin ve otuz altı ayını doldurmamış çocuğu olan öğretmenlerin durumlarının dikkate görüşüldü.

NAKİLDE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Düzenleme yapılmadan önce anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık yapılıyorken uygulanan değişiklik ile yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık sağlanacak. Bir diğer konu da öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az yirmi dakika olması sağlandı.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50 ye yükseltildi

OKULDA DEVAMSIZLIK

Okula gelmeyen öğrenciler yapılan düzenlemeyle, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Devamsızlığın beşinci, onuncu ve on beşinci günlerinde bildirim yapılacak. Kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlığın 30'uncu gününde de bildirim yapılacak.

SINIF GEÇME PUANI YÜKSELTİLDİ

Daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmiş, diğer dersler için elliye çıkartıldı. Yapılan sınavlarda bu puanlardan düşük puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek. Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için yetmiş ve diğer dersler için elli puan ortalaması göz önüne alınarak güncellendi.

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu


Geri Dön