27 / 04 / 2024

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda kurduğu Amazon Teknoloji Sınıfı ile gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olacak.



“Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesini hayata geçiren Amazon Türkiye, ilk yılında 4 binden fazla gencin teknoloji ile buluşmasını sağlayacak. Eylül ayında faaliyete geçecek olan teknoloji sınıfında 7-18 yaş grubu gençlere bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım eğitimi verilecek.

Amazon Türkiye’nin Tuzla Belediyesi ve dijitalleşen dünya ile uyumlu sosyal etki odaklı projeler geliştiren Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçen “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yıl içerisinde, 7- 18 yaş arası 4 binden fazla bölge gencine, geleceğin iş alanlarına uyum amacıyla gerekli olan dijital bilgileri edinmelerini sağlayacak özel bir eğitim programı uygulanacak. Eğitim programına göre gençler, bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve üç boyutlu tasarım gibi bilgisayar programlama dilinin temel unsurları ile ilgili dersler alacaklar.

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

 LİSE ÖĞRETMENLERİ DE EĞİTİLECEK

İstanbul Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda hizmet verecek olan Amazon Teknoloji Sınıfı, öğrenciler için Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik eğitimlerinin yanı sıra ile birlikte bu eğitimlerde kullanılacak olan dizüstü bilgisayar, projektör, 3D kalem ve Arduino kitleri gibi tüm teknolojik ihtiyaçları tanıma fırsatı da sağlayacak. Proje kapsamında Amazon Türkiye ve Habitat, önümüzdeki yıl boyunca bölgedeki lise öğretmenleri için de eğitimler verecek ve okullarında yapacakları kurslarda kullanılmak üzere teknolojik ekipman sağlayacak. Eğitim alan bölge öğretmenlerine Amazon Teknoloji Sınıfı’nda ders planlama imkânı verilecek.


Geri Dön