10 / 05 / 2024

B sınıfı ehliyeti olanlara kötü haber! Temmuz’da ödeme yapmak zorundasınız

B sınıfı ehliyeti olanlara kötü haber! Temmuz’da ödeme yapmak zorundasınız

Milyonlarca kişiye özellikle B sınıfı ehliyet kullanıcılarına maalesef kötü bir haberimiz var. İşte herkesi tedirgin eden o gelişmen ve detayları…



Bu haber ehliyet sahibi araç kullanan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Temmuz ayında başlıyor ve vatandaşların ödemeleri zamanında yapması şart koşuluyor.  Ödeme olarak en düşük 219 TL, en yüksek ise 101 bin 152 TL isteniyor. İşte detaylar...

Araç sahibi olanlar için geri sayım başladı. Türkiye’de Ocak ve Temmuz aylarında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri yapılıyor. Bu yıl Temmuz ayı ödemelerinin yapılmasına az bir vakit kaldı. Vatandaşlar araçlarının yaşı, motor silindir hacmi ve aracın ilk tescil tarihine göre değişen oranlarda vergi ödemesi yapacaklar. 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, borç ödemeleri 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilecek.  Ayrıca vatandaşlar geçmiş seneler de dahil olmak üzere ödenmemiş borçlarını http://ivd.gib.gov.tr/ adresinden sorgulama yapabilecek ve sonrasında isterlerse ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.


Ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) aslı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi yapılandırma kanunu kapsamında yer alıyor. Bu kapsamda yapılan açıklamada imkandan  yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını tamamları gerektiği bildirildi.


Geri Dön