29 / 04 / 2024

Ayasofya unesco

Ayasofya unesco

Rusya'nın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aleksander Kuznetsov Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Ayasofya'nın restorasyon çalışmalarında UNESCO ile yakın işbirliği yapmayı kabul ettiği öğrenildi.

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Türkiye'den UNESCO'ya Ayasofya taahhüdü!

Rusya'nın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aleksander Kuznetsov Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Ayasofya'nın restorasyon çalışmalarında UNESCO ile yakın işbirliği yapmayı kabul ettiği öğrenildi.

UNESCO Buluşmaları'nın ilki Hanlar Bölgesi temasıyla yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyleyerek, “Dünyanın gözü Bursa’da” dedi.

Afrika'nın kerpiç sarayı: Djenne Ulu Cami UNESCO listesinde!

Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor...

Uzunköprü Unesco'nun en uzun taş köprüsü olacak!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması çalışmalara başlandı. Osmanlı padişahlarından II. Murat döneminde mimar Muslihiddin'e yaptırılan köprü, 1443 yılında tamamlanarak hizmete açılmış.

Kapadokya'nın Küçük Ayasofya'sına yoğun turist ilgisi!

Kapadokya'da Ortodokslar için önemli bir dini merkez olan ve "Küçük Ayasofya" olarak da bilinen Kilise Cami, her yıl binlerce turist tarafından yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor...

UNESCO Dünya Mirası Bursa konferansı gerçekleşti!

UNESCO Dünya Mirası Bursa konulu konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel mirasını yenileyerek UNESCO listesine dahil olan Bursa’da sıranın kentin tanıtımına geldiğini söyledi.

Ayasofya Efsaneleri, İBB İstanbul Kitapçısı'nda!

Ayasofya Efsaneleri isimli araştırma kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. yayını olarak İstanbul Kitapçısı internet sitesi www.istanbulkitapcisi.com üzerinden satışa çıkarıldı. İşte Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan o kitap.

1946 yılında Ayasofya Hamamı pedogoji ve meslek kütüphane olacakmış!

1946 yılında Haseki Hamamı olarak da bilinen Ayasofya Hamamı, 1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kırtasiye deposu olarak kullanılıyormuş. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pedogoji ve meslek kütüphanesi yapılacakmış

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı 1941'e kadar depoydu!

İstanbul'un turistik bölgesi Ayasofya'nın en özel bölümlerinden biri olan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, 1941'e kadar depo olarak kullanılmış... İşte Emlakkulisi.com'un tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

Depo olarak kullanılan Ayasofya Hamamı 1941 yılında halka açılacakmış!

İstanbul'da Ayasofya Cami ile Sultanahmet Cami arasında yer alan Ayasofya Hamamı, belediye ait depo olarak kullanılmaktaymış. 1941 yılında Ayasofya Hamamı restore edilerek tekrardan halka açılacakmış.

Müzede gelir rekortmeni Ayasofya oldu!

Müze ve ören yerlerinin geliri 7 ayda 174 milyon liraya ulaştı. Giriş ücretinin 30 TL olduğu Ayasofya, 35 milyon lirayı aşkın hasılatıyla en çok gelir elde eden müze sıralamasında ilk sırayı aldı.

Bursa'nın değerleri UNESCO Listesi'nde!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’ nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyledi.

Ayasofya unesco Haberi

Ayasofya unesco

Türkiye'nin Ayasofya'nın restorasyon çalışmaları ile UNESCO ile yakın işbirliği yapacaklarını söyleyen Rus Büyükelçi, ayrıca Ankara'nın UNESCO uzmanlarından oluşan bir delegasyonu restorasyon planlarını istişare etmek üzere Türkiye'ye davet edeceğinden bahsetti.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre Kuznetsov, "(Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi) kararı sonrası Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi (Altay Cengizer) örgütün genel müdürüne hitaben bir mektup dolaşıma soktu ve burada Ayasofya'nın namaz saatleri dışında tüm dinlerden insanlara açık olacağının güvencesini verdi" açıklamasında bulundu. 

Bilim konseyi sözü

Kuznetsov Türkiye’nin Ayasofya’daki restorasyon ve altyapı projelerini ele almak üzere bir bilim konseyi oluşturma taahhüdünde bulunduğunu sözlerine ekleyerek "Bize UNESCO uzmanlarıyla istişare etmeden hiçbir şey yapmayacaklarının güvencesini ve örgütün uzmanlarını yakın gelecekte İstanbul'a davet edeceklerinin sözünü verdiler" diye konuştu. 

"UNESCO açısından bu özellikle önemli, çünkü uzun bir süre Türk yetkililer...