03 / 05 / 2024

Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması

Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için Milli Türk Talebe Birliğince (MTTB) başlatılan kampanyaya Malatya'da çok sayıda vatandaş destek verdi. Vatandaşlar kampanyaya destek vermeye çağrıldı...

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın diyen İslam Memiş resmen açıkladı! Gram altın tam olarak bu kadar olacak

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın diyen İslam Memiş resmen açıkladı! Gram altın tam olarak bu kadar olacak!

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

ABD'nin New York kentinin yeni belediye başkanı Eric Adams, maaşının Bitcoin olarak ödenmesini talep ediyor. 

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçe Esenyurt oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, "1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması hukuka aykırı mı?

TÜRKAD Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı, "Ayasofya Camii statüsü tesis edilip camii olarak ibadete açılması gerekir" dedi.

İYİ Parti'den Ayasofya ile ilgili araştırma önergesi!

Meral Akşener, "Dün Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. AK Parti ret oyu verdi" dedi...

Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması Haberi

Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için Milli Türk Talebe Birliğince (MTTB) başlatılan kampanyaya Malatya'da çok sayıda vatandaş destek verdi.

MTTB Malatya Şubesi, "Peygamberimizin işareti, Fatih'in emaneti, büyük Türkiye'nin alameti Ayasofya açılsın" sloganıyla başlatılan kampanyayı duyurmak amacıyla Soykan Parkı'nda çadır kurdu.


Görevliler, cuma namazının ardından vatandaşlardan kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu. Çok sayıda vatandaş, hazır dilekçeleri imzalayarak kampanyaya destek verdi.


MTTB Malatya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Gezer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması için dilekçe kampanyasını Malatya'da bugün itibarıyla başlattıklarını söyledi.


Ülke genelinde yürütülen kampanyanın İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta sona ereceğini belirten Gezer, toplanan dilekçelerin Başbakanlığa teslim edileceğini dile getirdi.


Gezer, vatandaşları kampanyaya destek vermeye...