29 / 04 / 2024

İYİ Parti'den Ayasofya ile ilgili araştırma önergesi!

İYİ Parti'den Ayasofya ile ilgili araştırma önergesi!

Meral Akşener, "Dün Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. AK Parti ret oyu verdi" dedi...



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Akşener, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların bu süreç içerisinde büyük fedakarlıklar yaptığını belirtti.

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili konuşan Akşener, bu konunun zaman zaman gündeme geldiğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akşener, şunları söyledi:

"Bu arkadaşlar, 18 yıldır, sıkıştıklarında, Ayasofya'yı gündeme getirirler. Biz sıkıldık, onlar hala sıkılmadı. 'Önerilerinde samimiler mi?' diye merak ettik. Dün Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. Bilin bakalım ne oldu? AK Parti ret oyu verdi. MHP ve HDP çekimser kaldı. Önergemiz reddedildi. İnsana işte böyle ayna tutarlar. Bu utanç size bir süre yeter. Yaşadığınızdan ders alın, daha da milletimizi suni gündemlerinizle meşgul etmeye kalkmayın. Milletimizin maneviyatı oyuncağınız değil, öneriyi getiriyorsanız gerekeni yapacaksınız. Bu kadar basit" şeklinde konuştu.

 


Geri Dön