18 / 05 / 2024

Aydın Boysan özgeçmiş

Aydın Boysan özgeçmiş

Türkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer alan Aydın Boysan kimdir? Aydın Boysan, hangi işlerde görev aldı? Aydın Boysan, hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Aydın Boysan..

Ahmet Aydın'dan Seferihisar’daki arazi satışlarına tepki!

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediyesi’nin son olarak 2 arazisini daha satışa çıkarmasına tepki göstererek, “Hazırdan yenmeye ve geçmişte yapılan hatalara devam ediliyor. Bu yapılan Seferihisar’a ihanettir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli" dedi.

Aydın-Denizli otoyol ihalesinde garanti ücretini şirketler mi belirleyecek?

Aydın-Denizli otoyolu Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak. İhalede, bu kez işletme süresi 17 yılla sabit tutuldu. Yap işlet devret modeliyle yaptırılan otoyol, köprü ve tünel projelerinde ücreti artık devlet değil, şirketler belirliyor.

Mimar Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlanıyor!

97 yaşında vefat eden mimar, gazeteci ve yazar Aydın Boysan için tören düzenlendi. Tören Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Karaköy Binası'nda gerçekleştirildi. 

Aydın Boysan, Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak!

Mimar-Gazeteci Aydın Boysan'ın cenazesinin detayları belli oldu. Boysan, Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Mimar-gazeteci Aydın Boysan vefat etti!

Türkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer alan gazeteci Aydın Boysan vefat etti.

Aydın Çıldır Havalimanı'nın yerine TOKİ mi yapılacak?

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çıldır Havalimanı’nın bulunduğu yere ileride TOKİ yapılacağını ileri süren CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mimar Aydın Boysan'ın acı günü! Eşi Suzan Boysan vefat etti!

Mimar ve gazeteci 95 yaşındaki Aydın Boysan’ın 67 yıllık eşi Suzan Boysan vefat etti. Suzan Boysan'ın cenazesi yarın öğlen Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nden kaldırılacak.

Aydın Efeler'de iki bina arasına köprü yapıldı!

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yan yana 7'şer katlı iki binanın arasına yapılan ve imara aykırı olan köprünün hala kaldırılmaması ‘’acaba köprü torpilli mi’’ dedirtiyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası Efeler'e mi verilecek?

Efeler Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan hizmet binasının Efeler Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın'daki tarihi köprü yıkıldı!

Aydın'ın Karacasu ilçesinde, 589 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, demir ve harç kullanılmadan yapılan Dandalaz Köprüsü, restorasyon sırasında yıkıldı.

Aydın'da konut fiyatları yükselecek mi?

Aydın'da satılık ev fiyatlarının kiraların yüksek olması, konut imarına açık arsaların azlığı, kentsel dönüşümle eski evlerin yıkılması gibi konuları değerlendiren gayrimenkul danışmanları, ev fiyatlarının daha da artacağına dikkati çekti.

Aydın'da emlak fiyatları yükselecek mi?

Ege ' nin yükselen şehirlerinden Aydın ' da emlak satışları ve kiralamaları ne durumda? Mücadele haber platformunun haberine göre, Aydın'da emlak piyasasında son durum ne?...

Aydın Boysan kimdir?

Türkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer alan Aydın Boysan kimdir? Aydın Boysan, hangi işlerde görev aldı? Aydın Boysan, hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Aydın Boysan..

Aydın Boysan özgeçmiş Haberi

Aydın Boysan özgeçmiş

Aydın Boysan kimdir?

Aydın Boysan, 17 Haziran 1921 tarihinde İstanbul'da doğdu. Öğretmen Nevreste Hanım ile muhasebeci Esat Boysan'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi'ni, 1945'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. Mesleğini 1999'a kadar ara vermeden sürdürdü. 


Türkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ders verdi. Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. 

Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları'nı kurdu (1984-1993). Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı.


1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Aydın Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarlamıştır. Boysan'ın imzasını attığı bazı projeler şunlardır:


Hakkâri vilâyet...