02 / 05 / 2024

aydın deprem 2015

aydın deprem 2015

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, "Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

Aydın Efeler'de konut sayısı arttı!

Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'e yakınlığıyla en fazla göç alan ilçeleri arasında bulunan İncirliova'nın nüfusu, 2015 yılında inşaat sektörünün büyümesine paralel arttı.

Aydın'da 2015'te 28 bin konut satışı gerçekleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜÎK) tarafından açıklanan verilere göre, Aydın'da 2015 yılında 28 bin 722 konut satışı gerçekleşti.

Aydın'da Aralık'ta 2 bin 849 konut el değiştirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2015 yılı Aralık ayı Konut Satış İstatistiklerine göre Aydın’da 2 bin 849 konut satışı gerçekleşti. Yücedağ, Aydın’ın 2015 yılı Aralık ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında bilgi verdi.

Aydın ve Civar içmesuyu isale hattı için acele kamulaştırma!

2015 yılı yatırım programında yer alan Ortaklar içmesuyu projesi kapsamında Aydın ve Civar Yerleşimler İçmesuyu İsale Hattı (1. Kısım) inşaatı işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erhan Aydın, Körfez GYO Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu'nun 23 Aralık 2015 tarihli ve 130 sayılı kararı ile Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Erhan Aydın oldu.

Aydın'da Kasım ayında 2 bin 310 konut satıldı!

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, 2015 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistikleri çerçevesinde Aydın’da gerçekleşen konuş satışlarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın genelinde Kasım içerisinde 2 bin 310 konutun satışı gerçekleştirildi.

Aydın Tren Garı binasının granit taşlar dökülmeye başladı!

27 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete giren Aydın Tren Garı binasının duvarlarına döşenen granit taşlar dökülmeye başladı.

aydın deprem 2015 Haberi

aydın deprem 2015

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tatbikata, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Aydınİl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, daire müdürleri, AKUT, UMKE, afad, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil Servis ekibi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikatta, deprem anında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı.



"AYDIN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME HAZIR OLSUN"

Aydın'ın birinci deprem...