24 / 07 / 2024

aydın jeotermal tesisleri

aydın jeotermal tesisleri

Aydın'da özellikle incir ve zeytinlik alanlarında açılan jeotermal kuyuları, geçimini tarımla sağlayan üreticileri tedirgin etti. Bunun üzerine jeotermal ile ilgili toplantı düzenleyen çevreci dernek ve kuruluşlar, üreticileri haklarını aramaları için bil

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın Sandıklı ve İkizdere Sosyal Tesisleri son aşamada!

Aydın İncirliova'nın Sandıklı ve İkizdere mahallelerinde yapımı devam eden sosyal tesisler tamamlanma aşamasında. Geçtiğimiz Mayıs ayında temelleri atılan tesisler en kısa zamanda hizmete açılacak.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

Aydın'da jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı!

Aydın'da yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Çine Sosyal ve Spor Tesisleri açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine’de yapımı tamamlanan ve Çine Belediyesine devredilen spor alanı ve sosyal tesisler törenle hizmete açıldı.

Aydın Çine Sosyal Tesisleri hizmete açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine'de yapımı tamamlanan ve Çine Belediyesine devredilen spor alanı ve sosyal tesisler törenle hizmete açıldı.

aydın jeotermal tesisleri Haberi

aydın jeotermal tesisleri

Efeler'in İmamköy Mahallesinde çevreci demek ve kuruluşlar, jeotermal ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bir kahvede yapılan toplantıya, çevreciler ile mahalle sakinleri katıldı. Üç nesildir geçim kaynakları olan zeytin ağaçlarının jeotermal için kesilmesine karşı çıkan mahalle sakinleri, haklarını arayamadıklarını ve jeotermal enerji alanlarının Çevresel Etki Değerlendirmesinden muaf tutulmasından dert yandı ve tarım alanlarının korunmasını istedi. 


Toplantıda konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngör, Maden Tetkik Arama'nın (MTA) koyduğu kuralların hem işletmeciye hem de geçimini tarımla sağlayan üreticiye zarar verdiğini iddia etti. MTA'nın girişimleriyle jeotermal alanları için alınan kararların tarım alanları ve işletmecilerin aleyhine odluğunu savunan Öngör, MTA'nın jeotermal alanındaki çalışmalardan çekilmesi gerektiğini öne sürdü. Mahalle sakinleri ve çevrecilerin sorularını da yanıtlayan Öngör, tarla sahiplerinin haklarını aramaları ve jeotermalin çevreye etkisini önlemek için...