08 / 05 / 2024

Aydın Kurşunlu Manastırı ne zaman restore edilecek

Aydın Kurşunlu Manastırı ne zaman restore edilecek

Kuşadası’na bağlı Davutlar’da bulunan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 900 yıllık Kurşunlu Manastırı’nın restorasyon çalışmalarının 2016 yılında başlayacağı açıklandı.

Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın ne iş yapmaktadır?

Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın'ın eğitim durumu nedir? Mehmet Aydın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Mehmet Aydın'ın kim olduğu ve Mehmet Aydın'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Aydın’da konut sektörünün önü açıldı!

Özbaşak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhit Kasım Payza, konut kredisi faiz oranlarının düşmesinin Aydın’da bitme noktasına gelen konut sektörüne de nefes aldırdığını belirtti.

Murat Aydın: Beykoz’da yatırım yapmak isteyen herkese destek olacağız!

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Beykoz’u ve çevresini incelediğini belirten Başkan Murat Aydın, 'Beykoz’un mülkiyet problemi neredeyse çözülmüştür' dedi.

Barış Aydın: İnşaat sektörünün önü açılacak!

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın inşaat sektörünün önünün açılacağını söyledi.

Yabancılar Aydın'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı Mayıs ayı Konut Satış verilerini yayımladı. Aydın ve ilçelerinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında artarak 3 bin 32 olarak belirtildi. 

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ projesinde yer alan 117 adet konut bugün itibariyle satışa çıkıyor

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuru tarihleri!

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta yer alan 136 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Aydın İncirliova projeleri görücüye çıktı!

İncirliova Belediye Hürriyet'te yapımı gerçekleştirilecek olan çok amaçlı sosyal tesis ile Park İncirliova 3. Etap çalışmaları için hazırlanan 20 proje Milli Aydın Bankası Sergi Salonunda sergilendi.

Aydın'a dev projeler yapılacak!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydınlıların merakla beklediği Şehir Hastanesi ve Aydın-Denizli Otoyolu yatırımlarının Yüksek Planlama Kurulu tarafından kısa süre içerisinde açıklanacağını söyledi.

TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuruları başladı!

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde toplamda 264 adet daire yer alıyor. TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuruları bugün itibariyle başladı

Ali Aydın: İnşaat sektörü zor süreçte!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın düzenlediği basın toplantısı ile inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi.

Aydın Çıldır Havaalanı 2018 yatırım programına alınacak!

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın için yatırım önceliğinin Çıldır Havaalanı olduğunu belirterek, "Çıldır'ın 2018 yatırımlarına alınması için Ankara'da yoğun mesai harcıyoruz" dedi.

Aydın Kurşunlu Manastırı ne zaman restore edilecek Haberi

Aydın Kurşunlu Manastırı ne zaman restore edilecek

Kurşunlu Manastarı’nın korumaya alınmasına yönelik girişimlerin ardından bir açıklama yapan İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Kurşunlu Manastırı ile ilgili bir proje çalışması başlattıklarını belirterek, restorasyon çalışmalarının 2016 yılı yatırım programına alındığı söyledi.

Yıkılma tehlikesine rağmen ziyaretçilerin akınına uğrayan Kurşunlu Manastırı’nda Uzmanlar, ziyaretlerin de büyük tehlikeye neden olması nedeniyle turizm sezonuyla birlikte yeniden gündeme gelen Kuşadası’na bağlı Davutlar’daki Kurşunlu Manastırı ile ilgili proje yürüttüklerini kaydeden İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, "Kurşunlu Manastırı’nın turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar, Genel Müdürlük ve Bakanlıkça 2016 yatırım programına alındı. Proje ile manastırın orijinal dokusunu bozmadan çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Geçtiğimiz hafta bölgede bir çevre planlaması yapıldı. Manastır yapısı üzerinde çıkan ağaçların, çevresindeki ağaçlar zarar görmeden sökülmesi gerekiyor. Bu çalışma, Orman...