28 / 04 / 2024

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Kaptan’ın öncülüğünde yürütülen bir araştırma ile İstanbul’un 24 ilçesinde bulunan 51 AVM’nin güvenlik karnesi çıkarıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Aydın'da 8. kattan düşen inşaat işçisi öldü!

Aydın merkez Efeler ilçesi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kampüsünde yer alan yurt inşaatında çalışan Doğan Mıhçı iskeleden düşerek yaşamını yitirdi.

İAÜ 'Depreme Hazır Mısınız' paneli yarın!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) ve İAÜ Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Depreme Hazır Mısınız?” panelinde Türkiye’nin deprem gerçeği masaya yatırılıyor..

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi MYO'nun kurulmasına onay!

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığı, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına onay verdi. Karar, Germencik halkını mutlu etti.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden eğitime yatırım!

Bugüne kadar 30 bine yakın mezun veren İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine katma değer sağlanması adına eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor.

Aydın Teknoloji Köy projesinde ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı!

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Aydın Kasaplar Köyü'ne Türkiye'nin ilk akıllı köy projesi geliyor!

Türkiye’nin ilk akıllı köy projesi Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçecek. Proje, Yaşar Üniversitesi, Vodafone, Tarım Bilincini Geliştirme Derneği ve Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. işbirliğinde yürütülecek.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde kampüs sayısı 18'e yükseldi!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) kuruluşu onaylanan 4 yeni fakülteyle birlikte fakülte sayısı 18'e yükseldi. Artan fakülte sayısı Aydın'ın ve ADÜ'nün marka değerini yükseltmeye devam edecek.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne 4 yeni fakülte yapılacak!

Bakanlar Kurulu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) dört yeni fakültenin kurulmasına onay verdi. Açılacak yeni fakültelerle birlikte ADÜ'deki fakülte sayısı 18'e yükselecek.

Cahide Aydın İpekçi kimdir?

Halen Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü' nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmakta olan Mimar Cahide Aydın İpekçi kimdir? Cahide Aydın İpekçi hangi işlerde görev aldı?

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Haberi

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim

İstanbul’da bulunan alışveriş merkezleri, afet, güvenlik ve kazalara karşı aldıkları önlemler açısından pek iç açıcı durumda olmadığı bildirildi. Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Kaptan’ın başlattığı ve yürüttüğü araştırma ile İstanbul’un 24 ilçesinde bulunan 51 AVM’nin güvenlik karnesi çıkarıldı. 


AVM’lere “Deprem, İşaret Levhaları, Acil Çıkış Yolları ve Kapıları, Kapılar ve Girişler, Sabit Merpen, Basamaklar, Sahanlıklar ve Yangın Önlemleri” gibi konular karşısında aldıkları önlemlere göre puan verildi. Araştırmaya göre İstinye Park, standartlar açısından en güvenli AVM olarak saptandı. Ancak AVM’lerin çoğunluğu ise standartları sağlayamayarak sınıfta kaldı.


Yangın dolabı, yangın söndürücü gibi ilk yardım malzemelerinin nerede olduğunun belirgin bir şekilde işaretlenmesini içeren yangın kategorisinde İstinye Park birinci olurken, A Plus AVM ikinci sırada yer aldı....