15 / 05 / 2024

Ayhan Usta mimarlık

Ayhan Usta mimarlık

Mimar Ayhan Usta kimdir? Mimar Ayhan Usta, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? Mimar Ayhan Usta, bugüne kadar hang, projelere imza attı? İşte Mimar Ayhan Usta'nın biyografisi...

Ethos Desıgn Mimarlık Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Ethos Desıgn Mimarlık Ticaret Ve Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Gökdemir ve Elif Gülgün Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Narin ve Gülümse Narin ortaklığında kuruldu.

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Narin ve Gülümse Narin ortaklığında kuruldu.

Öz Mavi Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Mavi Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Paçacı ve Doğukan Paçacı ortaklığında kuruldu.

Bosfor Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Bosfor Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Çakırtaş, Bahodır Sultanov ve Hilola Sultanova Karaköse ortaklığında kuruldu.

Emses Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Emses Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Ustaömer tarafından kuruldu.

Bakasan Mimarlık İnşaat Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Bakasan Mimarlık İnşaat Yatırımları Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Karakaş tarafından kuruldu.

Pikare Tasarım Mimarlık Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pikare Tasarım Mimarlık Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 11 bin 250 TL sermaye bedeli ile Volkan Ziya Ayhan tarafından kuruldu.

İstanbul Renovasyon Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Renovasyon Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile M.İstemihan Ayhan ve Recep Meral ortaklığıyla kuruldu.

Deex Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Deex Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Tuğba Süberk ve Başar Tosun ortaklığında kuruldu. 

Ayık Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayık Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Ayık tarafından kuruldu. 

Asafi Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asafi Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Safi tarafından kuruldu.

Ardağ Mimarlık İnşaat Alüminyum Mobilya Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ardağ Mimarlık İnşaat Alüminyum Mobilya Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Karakoç tarafından kuruldu. 

Ayhan Usta mimarlık Haberi

Ayhan Usta mimarlık

Ayhan Usta kimdir?

Ayhan Usta, 1962 yılında Ordu'da doğdu. KTü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mımarlık Bölümü'nden 1985'de mezun oldu. Aynı yıl Bina Bilgisi A.B.D. araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1988'de yüksek lisans tezini, 1994'de “Anadolu Türk Mimarlığında Form Analizi” konulu doktora tezini tamamladı. 


Halen aynı anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Usta, mezuniyetinden bu yana çeşitli mimarlık sergilerine, ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarına katıldı ve çeşitli öduller kazandı. 


Yurtiçi ve yurt dışında kongrelere bildiri ile katılan Usta'nın dergilerde basılmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.


Mimar Ayhan Usta projeleri..

Dışişleri Bakanlığı Yerleşkesi Mimari Yarışma Projesi - 7. Mansiyon (2010)

Ünye Belediyesi Kent Meydanı Yunus Emre Parkı Kentsel Tasarım Yarışma Projesi (2006)

Trabzon Eski Tekel Binası Yeniden Canlandırma Mimari Yarışma Projesi - 2. Ödül (2006)

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı Hizmet Binası...