29 / 04 / 2024

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu

TÜİK konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkanı Tavukçuoğlu, "Konut alıcıları projeden konut almak yerine bitmiş konutları tercih etsinler." dedi. 

Melih Tavukçuoğlu: Konut satışında yeni rekor!

2017 yılına ait konut satış rakamları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafınan açıklandı. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 2017 yılında 1 milyon 409 bin 314 konut satıldı...

İnşaat sektörü vatandaşlık hakkını fırsata çevirmeli!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Türkiye’den konut satın almak isteyen yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesi konusunu değerlendirdi. İşte o açıklama...

Türkiye’de 1 milyon 500 bin kişi riskli binada oturuyor!

Türkiye’de 1 milyon 500 bin kişinin riskli binalarda oturduğunu belirten AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, kentsel dönüşümün hız kazanması gerektiğinin altını çiziyor.

Konut sektörü bu yıl yüzde 20 büyür!

Sektör temsilcileri, 2015 yılında bir önceki seneye göre yüzde 10,6 büyüyen konut pazarının 2016'da yüzde 20 büyüyeceğini ve satış rakamının 1,5 milyonu aşacağını öngörüyor.

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

TZOB Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira olan ürün markette 16 liraya satılıyor! Yüzde 683'lük fiyat farkı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ve market arasındaki en çok fiyat farkının göründüğü ürünleri sıraladı. Bayraktar, en fazla farkın yüzde 683 ile limonda görüldüğünü belirtti.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

TCMB Başkanı Erkan’dan şoke edecek enflasyon mesajı! Enflasyon ne zaman tek haneye inecek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle 2024 yılı Mayıs ayından sonra görmeye başlayacağız. 2025 yılında istikrar dönemi olacak ve 2026 yılında da enflasyonu tek haneye indireceğiz” şeklinde konuştu.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam! İTO Başkanı açıkladı: Vergi dilimleri de gözden geçirilmeli!

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu ve makul olanın ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

TİM Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması! Maksimum 300-400 dolar olmalı...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, temmuz ayında ara zam gelmesi beklenen asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Karar kesin! Euro işte tam olarak böyle olacak!

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Başkanı Christine Lagarde'den haziran ayında yapacağı faiz toplantısı ile ilgili açıklama geldi.  Euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro işte tam olarak böyle olacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu Haberi

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerini değerlendirdi. İşte Tavukçuoğlu'nun değerlendirmesi;

"2013 yılından itibaren ocak ayı konut satış rakamlarını incelediğiniz zaman 2016 yılına kadar ortalama 85 bin konut satmışız. Ocak 2017 yılında ivme yakalayarak satışlarımız 95 bine çıkmış ve bu ocak ayında da yüzde 1,7’lik artışla 97 bin adet konut sattık. Rakamları incelediğiniz zaman aralık ayına göre yüzde 27 bin gibi bir düşüş görünse de sektörümüz açısından bu durum oldukça olağan. Çünkü aralık ayı gerek konut gerek konut satışlarında kampanyalardan yararlanılıp yeni yılda gelecek zamlardan korunmak için alımlarda bulunuyorlar. Bu yüzden 5 yıl öncesinin aralık ayı konut satışlarına baktığınız zaman da hep ocak ayından yaklaşık bir 60 bin fazla...