02 / 05 / 2024

ayıplı konutta bankanın sorumluluğu

ayıplı konutta bankanın sorumluluğu

Ayıplı konut, imar planı, imar planına uygun jeolojik raporu, mimari projesi, tesisat projeleri bulunmayan konutlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki yeni tüketici kanununa göre, ayıplı konutta tüketici hakları nelerdir?

Hatice Kolçak altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamlardan aldınız aldınız! 5 ay sonra gram altın bu kadar olacak!

Altın, dolar ve kripto para yorumları ile tanınan ünlü ekonomit Hatice Kolçak altın alım için rakam verdi. Bu rakamlardan altın aldınız aldınız 5 ay sonra gram altın tam bu kadar olacak.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte merak edilenler..

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Yılın ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu!

Altın ithalatı mayısta 13 bin 426 kg oldu. 2023 yılının ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu.

A101'de 1 Litre Ayçiçek Yağının fiyatı 27 TL'ye düştü! Raflar boşalmadan yetişin

Ayçiçek yağı ücretlerinden ayçiçek yağına bomba indirim yapıldı. 1 Litre ayçiçek yağının satış ücreti 27 TL'ye kadar düştü. En çok zam gelen ürünler arasında olan ayçiçek yağlarına gelen indirimler vatandaşı sevindirmeye yetiyor. İşte indirime ait detaylar.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

Dev bankanın yaptığı rekor altın tahmini piyasaları derinden sarstı: 2.500 dolar olacak!

Altın fiyatlarına ilişkin uzmanların tahminleri ve uyarıları, yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Bankalar da bu konuda önemli tahminler yapıyorlar ve son zamanlarda bir bankanın rekor altın tahminleri, piyasalarda büyük bir etki yarattı. 

Migros o bankanın müşterilerine dev kampanya sundu! Son gün yaklaşıyor! Yetişen yararlanıyor!

O bankanın müşterilerine Migros, dev kampanya hazırladı. Son gün 30 Nisan olarak duyuruldu. İşte detaylar!

Garanti Bankası Nisan ayı emekli promosyon rakamlarını duyurdu! Garanti emekli promosyon ne zaman bitiyor?

Garanti Bankası nisan ayı emekli promosyon rakamlarını açıkladı. İşte Garanti bankası emekli promosyonuna dair detaylar!

1 doların 45 gün sonra ne kadar olacağı bir bir açıklandı! O bankanın açıkladığı rakamı görenlerin resmen dili tutuldu!

1 doların 45 gün sonra ne kadar olacağı bir bir açıklandı... O bankanın açıkladığı rakamı görenlerin resmen dili tutuldu... Hemen bu son dakika açıklamasına bakın!

Garanti Bankası'ndan Ramazan ayına özel çılgın kampanya! Market alışverişlerinizden 400 TL kazanacaksınız!

Garanti Bankası, bonus web sitesi üzerinden yeni kampanyasını duyurdu. Garanti, Ramazan ayına özel yapacağınız market alışverişlerinizde 400 TL bonus verecek. İşte ayrıntılar...

Bankalarda rekor promosyonlar devam ediyor! Bakın bu bankanın promosyonu tam 31.400 TL!

Bankalar promosyon döneminde müşterilerine rekor promosyonlar sunmaya devam ediyor. Bu bankanın müşterileri ise oldukça yüksek bir promosyon alma şansı yakalayabilir! Bankanın sunduğu promosyon tam 31.400 TL! İşte detaylar...

EYT'liler hemen bakın! Peş peşe rakamlar açıklandı! Hangi bankanın EYT promosyonu ne kadar? 

Banka promosyon ücretleri EYT'nin Meclis'ten geçmesiyle yeniden gündeme oturdu. EYT'liler hemen bakın! Peş peşe rakamlar açıklandı! Hangi bankanın EYT promosyonu ne kadar? 

ayıplı konutta bankanın sorumluluğu Haberi

ayıplı konutta bankanın sorumluluğu

Ayıplı konutta tüketici hakları!

Ayıplı konut, imar planı, imar planına uygun jeolojik raporu, mimari projesi, statik - betonarme projesi, tesisat projeleri bulunmayan konutlar olarak karşımıza çıkıyor.


Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan ayıplı konutta tüketicinin hakları, 6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu kapsamında belirleniyor. Ayıplı mal, kanunda şu şekilde açıklanıyor:


Ayıplı mal

MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.


(2) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin...