01 / 05 / 2024

ayıplı mal dilekçesi

ayıplı mal dilekçesi

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmayan, sahip olması gereken özellikleri taşımayan mal oluyor. Bu mallar için dava açılabiliyor. İşte ayıplı mal dava dilekçesi örneği..

Ayıplı mal dilekçe örneği 2015!

Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı mal dilekçe örneği 2015...

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mallar nelerdir?

Ayıplı mal nedir, ayıplı mallar nelerdir? Alınan ürünlerden hangileri ayıplı mal kategorisine girmektedir. İşte detaylar!

Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi...

Mirasın reddi dilekçesi 2016!

Miras Hukuku gereğince yasal ve atanmış mirasçılar mirası kabul ve reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın 3 ay içerisinde bir dilekçe ile reddedilmesi gerekiyor. İşte mirasın reddi dilekçesi 2016...

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kira zammı dava dilekçesi örneği!

Senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde mal sahipleri kiraya zam yapılıyor. Yapılan zammın yüksek bulunması veya kabul edilmemesi halinde bir dilekçe ile kira zammı davası açılabiliyor. İşte kira zammı dava dilekçesi örneği..

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Tapu şerhi dilekçesi örneği!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh koyulabilmesi için bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi dilekçesi örneği..

Ayıplı mal ispat yükü!

Tüketicilerin ayıplı mal karşısında hak ve sorumlulukları Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor. Ayıplı mal karşısında seçimlik haklarını kullanmak isteyen tüketicilerin öncelikle ayıplı malı ispat etmeleri gerekiyor.İşte ayıplı mal ispat yükü..

ayıplı mal dilekçesi Haberi

ayıplı mal dilekçesi

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak karşımıza çıkıyor.


Ayıplı mal ile karşılaşan tüketiciler yazacakları bir dilekçe ile seçimlik haklarından birini kullabiliyor. Bu dilekçe ile ayıpsız yeni bir mal talep edilebildiği gibi, satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme ve satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme gibi haklar da kullanılabiliyor. Ayıplı mal dava dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

.........


ŞİKAYET   EDEN       : .....................................................  

ÖĞRENİMİ: …………………

   

T.C KİMLİK NO          : …………………………………

TEL NO : ………………………


ADRES            : ...........................................................................................................

     ...