16 / 05 / 2024

ayıplı mal zorumluluğu zamanaşımı

ayıplı mal zorumluluğu zamanaşımı

28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ayıplı mallar ile ilgili esaslara yer veriliyor. Peki, ayıplı malda zamanaşımı süresi ne kadardır?

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 

Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde bankalar da konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki hangi bankanın faiz oranı ne kadar oldu?

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Volkswagen Passat Alltrack alacaklara müjde! Passat Alltrack’a bu ay zam gelmedi!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, Passat Alltrack’in eylül ayı fiyat listesini açıkladı. Açıklanan listeye bakıldığında Passat Alltrack modelinin fiyatında bir değişiklik yapılmadığı ve ağustos ayı fiyat listesinin korunduğu görüldü.

İlk 8 aydaki otomobil üretiminde aslan payı Bursa'nın!

Ülkemizin 2023 yılının 8 ayında üretmiş olduğu otomobillerin yüzde 51,8'lik bölümü sanayi şehri Bursa'da imal edildi. İşte Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan o rakamlar...

Zam değil indirim! Ford Focus’a tamı tamına 57 bin 300 TL indirim geldi! İşte yeni fiyatlar...

Hemen her ay paylaştığı fiyat listeleriyle tüm modellerine zam yapan Ford, bu ay Fiesta’ya olduğu gibi Focus modeline de indirim yaptı. Eylül ayı kapsamında Fiesta modeline 62 bin 600 TL indirim yapan Ford, Focus’a da 57 bin 300 TL indirim yaptığını duyurdu.

O bankanın müşterilerine ilk ve son kez geri ödemesiz 2 bin 700 TL hediye! Az önce resmen duyuruldu!

Sonbaharın habercisi olan eylül ayına girdiğimiz şu günlerde Yapı Kredi’den bir tatil kampanyası daha geldi. Yapı Kredi, Jolly’den yapılacak alışverişlere toplamda 2 bin 700 TL Worldpuan hediye edeceğini açıkladı.

Demir fiyatlarına görülmemiş zam! 1 ton demirin fiyatı resmen uçtu! 4 Temmuz 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarında bu zamana kadar görülmemiş zam geldi. Demir fiyatları Temmuz ayı ile birlikte adeta uçuşa geçti. 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 4 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?

Sahurda ne yenmeli ve içilmeli? Hangi yiyecekler sahurda tok tutar? İşte Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

EYT’lilere müjde! Bir maaş da oradan alacaklar! Haberi duyan EYT’liler kulaklarına inanmıyor!

EYT'lilerin ilk maaşı nisan ayında hesaplara yatacak. Şu anda 8 bin liraya dayanan promosyon miktarlarının daha da yukarı çıkması bekleniyor. EYT’li vatandaşlar nisanda maaşı yanında bir maaş promosyon ve 1100 lira bayram ikramiyesi olmak üzere 15 ila 30 bin lira arasında para alacak.

Galaxy S23 Ultra'ya zam yerine indirim! Fiyatı birden düştü! 26 Şubat 2023 fiyat listesi...

Samsung'un bu yıl şubat ayı başında duyurduğu Galaxy S23 serisinin fiyatı düşmeye başladı. İşte Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı...

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Yeni dev indirim başladı! A101 şubat ayı indirimli online kataloğu yayımlandı! 10 TL üzeri alışverişe inanılmaz fırsat!

A101 Market indirimli aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Yeni dev indirim başladı! A101 şubat ayı indirimli kataloğu yayımlandı! 10 TL üzeri alışverişe inanılmaz fırsat! 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Fay Yasası çağrısı! “Gözlerimle gördüm!” diyen ünlü jeologdan dehşet ifadeler!

Büyük deprem felaketinden sonra, yaşanan ihmalkarlık ve aymazlıkların nelere mal olduğu ortaya çıktı. Depremden hemen sonra bölgeye giden uzman bir isim, “Fayın üzerinde kalan tek bir bina yok. Fay, alçak, yüksek demeden hepsini parçalamış” diyerek, üç ilçeyi tek tek saydı ve felakete nasıl davetiye

ayıplı mal zorumluluğu zamanaşımı Haberi

ayıplı mal zorumluluğu zamanaşımı

Ayıplı malda zamanaşımı!

28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ayıplı mallar ile ilgili esaslara yer veriliyor. 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek kanunda ayıplı malda zamanaşımı esasları şu şekilde sıralanıyor:


Kanun gereğince, satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlüdür. Satıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin satış sözleşmesinin akdi anında düzeltilmiş olduğunu veya satış sözleşmesi kurulma kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içinde olmadığını ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı olmaz.


İspat yükü

(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın...