02 / 05 / 2024

Ayışığı Manastırı satış

Ayışığı Manastırı satış

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı, Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak için satın aldı. Ancak tarihi binayı vatandaşa açmak yerine mahkeme kararına rağmen kendilerine malikane yaptı..

TMO'nun Haziran ayı indirimli ürünleri belli oldu! Listede 18 adet ürün var!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Haziran ayında indirimli satışa sunacağı 18 adet ürünü açıkladı. Peki, TMO'da bu ay hangi ürünler indirimli fiyatlarla satışa sunulacak? İşte detaylar...

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta yeniden açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıldır kapalı olan Doğu Karadeniz turizminin gözde merkezlerinden Sümela Manastırı, 25 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak...

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta açılacak!  

Bir süredir tadilat çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan Trabzon'da bulunan Sümele Manastırı'nın açılışının ertelendiği duyuruldu. Manastır hava koşullarının elverişli olmaması sebebi ile 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak. 

Sümela Manastırı 18 Mayıs'ta açılacak!

Trabzon'da restorasyon çalışmaları süren Sümela Manastırı'nın ilk bölümü 18 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılacak

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'un Maçka ilçesinde 4 yıldır devam edilen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Tarihi Sümela Manastırı'nın 18 Mayıs'ta ziyarete açılacağı duyuruldu.

Sümela Manastırı'nın ilk etabı açılışa hazır!

Trabzon Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan Sümela Manastırı'nın ilk bölümü çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

Apostolos Andreas Manastırı'nda yıkım çıkmazı!

Kıbrıs'ta tarihi Apostolos Andreas Manastırı'nda kurulan pazarla ilgili yıkım kararı verildi. Hayata geçirilen kararla, pazar esnafının yeni inşa edilen alana taşınmasını bekliyor.

Sümela Manastırı 18 Mayıs'ta açılıyor!

TURSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un "18 Mayıs Müzeler Günü’nde Sümela Manastırı’nın ilk bölümünü ziyarete açıyoruz" açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Sümela Manastırı'nda teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesi 19 Şubat'ta ihale edilecek.

Sümela Manastırı teleferik ihalesi 19 Şubat'ta!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı Teleferik Projesi'nde yapım ihalesinin Şubat ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Sümela Manastırı kısmen ziyarete açılıyor!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Sümela Manastırı'nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 3 yıldır süren restorasyon çalışmaları gelecek yıl bitecek.

Akkuş Grup Kavaklı projesi 2 ay içinde satışta!

Alıcısına kolaylık sunmaya devam eden Akkuş Grup, Kavaklı'daki yeni projesinin iki ay içerisinde satışa çıkaracak.

Ayışığı Manastırı satış Haberi

Ayışığı Manastırı satış

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı, tarihi bir saltanata imza attı. Akbank'ın patronu olan çift, 2009 yılında Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak üzere satın aldı. 3 yıl süren restorasyon sonrası 2012'de görkemli bir davetle müze olarak hizmete açılan manastır, ne yazık ki sonrasında sadece çifte malikane olarak hizmet vermeye başladı. 


AĞAÇLAR KATLEDİLDİ 

Tabiat Parkı Platformu, Suzan Sabancı ve Haluk Dinçer çiftini mahkemeye verdi. Mahkeme çiftin manastırı malikaneye dönüştürdüğünü ve projeye aykırı yapılar eklendiğini tespit etti. Ünlü çifte 2'şer yıl 6'şar ay hapis ve kişi başı da 25 bin lira para cezası verdi. Ayrıca 3 bin 800 liralık mahkeme masrafını da ödemeye mahkum etti. Mahkemenin bu kararına rağmen çift, manastırı malikane...